NIEUWSSony

Sony scoort bij EISA 2004


Redactie HiFi.nl | 25 augustus 2004 | Sony

Badhoevedorp, 25 augustus - Sony mag maar liefst vier awards van de EISA (European Imaging and Sound Association) in ontvangst nemen bij de awardceremonie die op 27 september aan de vooravond van de Photokina in Keulen zal worden gehouden. Een prestatie die dit jaar door geen enkele concurrent wordt geŽvenaard.

Sony krijgt de awards voor `Digitale videorecorder van het jaar` voor de geavanceerde Sony RDR-HX1000 en `Innovatie op het gebied van mobiele elektronica van het jaar` voor de Sony CDX-M9900 met zijn hoogwaardige, TV-achtige beeldscherm. De bijzonder compacte Sony Cyber-shot DSC-T1 is bekroond met de award voor `Digitale pocketcamera van het jaar`, terwijl de veelzijdige Sony SCD-XA3000ES is uitgeroepen tot `Audiospeler van het jaar`.

De EISA-awards, die worden toegekend door een jury van journalisten van meer dan 50 audio-, video- en fotomagazines uit 20 landen, bieden een waardevol inzicht in de huidige Europese markt voor consumentenelektronica. Ook dit jaar heeft de jury zijn waardering getoond voor de baanbrekende creativiteit die ten grondslag ligt aan Sony`s wereldwijde succes.

Sony SCD-XA3000ES

Europese audiospeler van het jaar 2004/5 - de Sony SCD-XA3000ES
"Deze allrounder is op dit moment zonder twijfel de beste in zijn prijsklasse", stelden de EISA-experts. En ze waren niet alleen onder de indruk van het "stevige chassis en mechanisch stabiele loopwerk". De jury was ook enthousiast over de afspeelmogelijkheid voor Super Audio CD, een factor "die deze speler opstuwt naar high-end niveau". In zijn conclusie beschreef de jury de SCD-XA3000ES als een "indrukwekkende en goed geconstrueerde machine".

EDITORS' CHOICE