NIEUWSSony

Sony DAV-LF1


Redactie HiFi.nl | 01 september 2004 | Sony

(ingezonden mededeling)

Nieuw topmodel biedt entertainmentoplossing voor stijlbewuste consumenten, inclusief stijlvolle slanke luidsprekers met optionele wandmontage

De DAV-LF1 is een home-theatresysteem dat in combinatie met een plasma- of LCD-televisie een verbluffende audiovisuele ervaring biedt. Zowel het designconcept van dit systeem als de geïntegreerde entertainmenttechnologieën zijn ontwikkeld met het grootst mogelijke oog voor detail. De bijzonder stijlvolle set sluit bovendien perfect aan bij de huidige minimalistische interieurtrend.

Sony DAV LF1

Draadloze eenvoud
De vier zuilluidsprekers passen door hun diepte van slechts 50,5 mm perfect bij een plat beeldscherm en kunnen naar keuze aan de muur worden gehangen of op ultraslanke standaards worden geplaatst. De achterluidsprekers zijn draadloos verbonden met de hoofdeenheid door middel van Sony`s S-DIAT infraroodtechnologie. Naast de afwezigheid van kabels biedt S-DIAT de voordelen van een verbeterde geluidskwaliteit en een verminderde gevoeligheid voor elektromagnetische storing.
 
Verbluffende prestaties
De DVD-speler biedt 5.1-kanaals surroundgeluid, Dolby Digital-, dts- en Dolby Pro Logic II-decoders en afspeelmogelijkheid voor meerkanaals Super Audio CD (SACD), zodat zowel film- als muziekliefhebbers volop aan hun trekken komen. De speler hoeft bovendien niet onder de televisie te worden geplaatst, zodat het beeldscherm volledig tot zijn recht komt.

De subwoofer bevat diverse technologische hoogstandjes. Deze kleine geweldenaar meet slechts 241x606x241 mm en is voorzien van Sony’s al meerdere malen bekroonde S-Master technologie met afzonderlijke versterkers voor de linker en rechter front-luidspreker en center-luidspreker. Waar andere merken slechts één versterker voor de aansturing van de subwoofer toepassen, gebruikt Sony er twee. Deze Digital Direct Twin Drive-subwoofer met een totaalvermogen van 170 Watt  staat dan ook garant voor een krachtig, goed gedefinieerd laag. S-Master optimaliseert de weergavekwaliteit bij elk volumeniveau en biedt een heldere, duidelijk waarneembare surroundervaring.

Inspirerend design
Alles aan de DAV-LF1 is ontworpen om aan te sluiten bij een moderne levensstijl. Het "zwevende" design van de DVD-speler past perfect bij een plasma- of LCD-televisie, terwijl de bijzonder slanke luidsprekers met hun geborsteld metalen behuizing een gedistingeerde klasse uitstralen. Gebruikers kunnen kiezen voor uiteenlopende systeemopstellingen en zich daarbij meer laten leiden door de indeling van de ruimte dan de vereisten van de set zelf.

Sony DAV LF1

De DAV-LF1 is leverbaar vanaf oktober.

Consumentenindicatieprijs: 1999 euro

Belangrijkste kenmerken:

  • DVD-systeem met 5.1-luidsprekerpakket
  • Afspeelmogelijkheid voor meerkanaals SACD
  • DVD-weergave
  • S-Master volledig digitale versterking
  • dts/Dolby Digital/Dolby Pro Logic II
  • S-DIAT digitale infrarood audio-transmissie voor draadloze achterluidsprekers
  • Digital Direct Twin Drive Subwoofer
  • FM-tuner met RDS
  • Aanraakgevoelige bedieningselementen
  • Totaal uitgangsvermogen 600W (86W x 5 + 170W) (RMS)

EDITORS' CHOICE