NIEUWSPathos

Pathos nieuws Analogue Audio


Redactie HiFi.nl | 07 september 2004 | Pathos

Met trots introduceert importeur Analogue Audio twee nieuwe, kersverse producten op de Nederlandse audiomarkt. Het gaat om de InPol2 en de Cinema-X van het Italiaanse merk Pathos.

Pathos

De InPol2 staat bol van de eigenzinnige schakelingen die de ingenieurs van Pathos in de loop der tijd hebben bedacht. Het is een hybride ge´ntegreerde versterker die zonder tegenkoppeling in klasse A is geschakeld. De schakeling is van input tot output gebalanceerd opgebouwd. Het voorversterkerdeel is voorzien van kleine buisjes. Buizen vormen nog steeds de beste optie voor de spanningsversterking. De stroomversterking wordt gedaan met een dubbel uitgevoerd InPol circuit met 2 x 2 mosfets, waarbij de twee secties in tegengestelde fase werken. Daarmee wordt de niet-lineaire vervorming volledig weggeregeld. Het uitgangsvermogen is 45 Watt in puur klasse A. De prijs is 7.995 euro. De consument mag van de Pathos Inpol2 een versterker met een verbazingwekkend geluid verwachten.

Pathos

Voor de consument met een iets ander doel is er nu de Pathos Cinema-X. Er is een belangrijke groep mensen die sterk is ge´nteresseerd in de aanschaf van een hoogkwalitatief systeem dat geschikt is voor kwaliteitsweergave van stereo en surround in een en dezelfde behuizing. De Cinema-X is een ge´ntegreerde 5-kanaals hybride versterker. Samen met een dvd-speler met ingebouwde decoder of een externe decoder presenteert de Cinema-X het kwalitatief hoogstaande Pathos-geluid in 5 kanalen (5 x 110 Watt). Sluit een cd-speler aan op de XLR-ingangen of de RCA-ingangen van de Cinema-X en u kunt genieten van stereogeluid met een onderhuids vermogen van 2 x 450 watt, zonder ook maar iets aan kwaliteit in te boeten. U zou voor dit slimme apparaat wel 6.495,00 neer moeten tellen. Maar ja, wat is de prijs die voor twee dure gescheiden systemen moet worden betaald? We zijn benieuwd naar de reacties op deze in elk geval bijzonder vormgegeven apparatuur.

EDITORS' CHOICE