NIEUWSMarantz

Gennum in Marantz VP-12S4


Redactie HiFi.nl | 15 september 2004 | Marantz

Gennum Corp., één van de leiders in beeldbewerking voor professioneel studio-gebruik en video-transport, heeft aangekondigd dat Marantz, een leider in home theater producten, Gennums GF9350 VXP(tm) beeldbewerkingschip heeft geselecteerd voor hun VP-12S4 home theater projector. Voorheen gebruikte Marantz de Faroudja DCDi technologie in hun maatstaven zettende VP-12S3 projector.

De GF9350 is gebruikt geavanceerde 10-bit beeldbewerking en bewerkt SD (Standard Definition), HD (High Definition) en hoge resolutie grafische signalen inclusief `motion adaptive` TruMotionHD(tm) de-interlacing van 1080i HDTV signalen. De mogelijkheid van de GF9350 voor het de-interlacen van 1080i HD-signalen is een belangrijke stap voor veel home theater enthousiastelingen.

Klik hier voor een vergrote afbeelding

De VP-12S4 High-Definition projector is een nieuwe generatie home theater projector van Marantz. De VP-12S4 gebruikt de laatste HD2+ DMD beeldchip van Texas Instruments, `ORCA` kleurfilters en een instelbare iris-functie. Ook zijn een verbeterde automatische kleurtemperatuurinstelling, volledige RGB sync instellingen en verbeterde beeldinstellingsmogelijkheden en geheugenfuncties aanwezig.

De GF9350 zet nieuwe maatstaven in beeldkwaliteit door het integreren van Gennum`s `Visual Excellence Processing(tm)` technologie inclusief `TruMotionHD(tm)` de-interlacing voor de hoogste kwaliteit in video- en filmbewerking voor alle types content tot en met 1080p60 (1920x1080, 60 frames per seconde). FineEdge(tm) dynamische directionele interpolatie voor zowel SD als HD video elimineert `trappetjes` (jaggies), zoals in traditionele de-interlacing technieken (Faroudja DCDi gebruikt ook een dergelijke techniek).

FidelityEngine(tm) verwijdert storende ruis en verbetert de beelddetaillering voor een filmischie HDTV beleving en 10-bit beeldbewerking volgens de professionele uitzendnormen

"We zijn extreem content dat Marantz heeft gekozen voor de meest geavanceerde beeldbewerkingschip op de markt voor hun VP-12S4 High Definition projector. De VP-12S4 met de GF9350 zal consumenten video-bewerking naar een nieuw niveau tillen en aantonen dat er een uitstekende beeldkwaliteit mogelijk is met zowel SD als HD materiaal.", zegt Dan Turow, directeur van Gennum beeldbewerkingsproducten".

"Gennum`s VXP(tm) technologie heeft het mogelijk gemaakt een volgende stap te zetten op kwaliteitsgebied. De flexibiliteit van de GF9350 heeft het mogelijk gemaakt de beeldkwaliteit te optimaliseren voor onze applicatie," meent Kevin Zarow, directeur marketing en productontwikkeling van Marantz America. "Bovendien zijn de support en toewijding die Gennum ons heeft geboden uitmuntend geweest".

De VP-12S4 is vanaf begin 2005 leverbaar.
MERK

EDITORS' CHOICE