NIEUWSLindemann

Lindemann 820 SACD speler/voorversterker


Redactie HiFi.nl | 18 september 2004 | Lindemann

(ingezonden mededeling)

Sinds kort verkrijgbaar: de Lindemann  820 SACD speler. De Zuidduitse high-end specialist Lindemann heeft met de introductie van deze nieuwe speler weer een stap voorwaarts gemaakt. Met de 820 SACD gaat Lindemann door op de weg die al werd ingeslagen met zijn voorganger: de alom bewierookte D680. De 820 is primair een uiterst muzikale CD speler met als toegevoegde waarde tweekanaals SACD.

Lindemann heeft zijn nieuwe vlaggeschip zeer grondig geconstrueerd. Verschillende visies op het bereiken van de hoogst mogelijke kwaliteit komen in deze speler samen: “vibration control”, volledig gebalanceerde signaalweg en multilayer printplaten voor extreem korte verbindingen. De speler staat op drie keramische kogels om de systeemeigen trillingen af te voeren. Het Sony SACD loopwerk is gemonteerd op een plateau van 3, 8 kilo met extreem lage eigen resonantie.

Lindemann 820

Van de D/A conversie tot aan de uitgangen is gekozen voor een volledig gebalanceerd signaalpad. De analoge voeding is buiten de speler geplaatst. Dit reduceert wederzijdse hoogfrequent storingen. Niet alleen de (SA)CD weergave profiteert van deze topologie, ook tot vier andere digitale bronnen kunnen op de 820 aangesloten worden. Denk hierbij aan een DAB tuner of aan een MP3 speler.

Tot de voorversterker-instellingen behoort de mogelijkheid het maximale volume per input in te stellen en de juiste sample rate frequentie te kiezen. Andere keuzemogelijkheden: direct out, absolute fase en uiteraard “overall” volume. De 820 is de perfecte partner voor de medio november te verschijnen Lindemann 850 eindversterker.

De combinatie van bovenstaande designaspecten dient uiteindelijk slechts één doel: een zo natuurgetrouw mogelijke reproductie van muziek. De muzikaliteit van deze speler is dan ook de enige feature  die er werkelijk toe doet. Ruimte, afbeelding, dynamiek en plaatsing zijn perfect. Klankmatig is de speler snel en gedetailleerd zňnder hard te klinken. Maar het is de muziekbeleving die beklijft.De vergelijking met een analoge topcombinatie is dan ook snel gemaakt.

Features:
Stereo weergave van CD en SACD
4 digitale ingangen,( 3 x rca, 1x XLR)
Sample rate instellingen: 44,1 / 88,2 / 176,4 kHz.
BurrBrown PCM 1792/SRC4192 chipset
HiDRA® (High Definition Resampling Architecture), extreem jitterarm signaal processing
Prijs: € 9900,00

Informatie:
Melodia audio import
R.J.H. Fortuijnstraat 101
1019 WJ Amsterdam
06-2677 6787
www.melodia-audio.nl
info@melodia-audio.nl

EDITORS' CHOICE