NIEUWSB&W

Philips topman naar D&M Holdings


Redactie HiFi.nl | 27 september 2004 | B&W
(ingezonden mededeling)

Philips directeur Nick Isbouts gaat naar D&M Holdings, moedermaatschappij van leidende eersteklas elektronicamerken voor consumenten. D&M Holdings Inc. benoemde Nick Isbouts tot president van D&M Sales & Marketing, Europa.

D&M Holdings bezit de merken Denon, Marantz, McIntosh Laboratory, D&M Professional, ReplayTVģ, Rioģ en Escientģ. Dit zijn allemaal gevestigde merken in eersteklas thuisbioscopen, audio-video consumentenelektronica, professionele audio of networked digital entertainmentmarkten.

De heer Isbouts heeft meer dan twee decennia als directeur bij de bedrijfseenheid van de Koninklijke Philips Elektronica in Nederland gewerkt en was recent nog senior vice president van de Philipsafdeling Consumentenelektronica, waar hij verantwoordelijk was voor het creŽren en marketen van liquid crystal display(LCD)-projectors. De heer Isbouts heeft ook als marketingdirecteur gewerkt op de Philipsafdelingen Design en Sound and Vision, Europa en was directeur van de bedrijfseenheid "Audiosystemen". De heer Isbouts heeft talloze seniorposities in sales en marketing bekleed bij Marantz Japan Inc. en Marantz Europe B.V.

Naast het hebben van aanzienlijke ervaring in de productie, productieplanning en financiŽle sales en marketingmanagement, verdiende de heer Isbouts ook zijn reputatie als een specialist op het gebied van reorganisatie en start-ups voor kleinere strategische eenheden binnen Philips. Zijn eenheden werden al gauw geassocieerd met snelgroeiende doelstellingen die resulteerden in consistente resultaten met dikke groeipercentages.

"Nick heeft buitengewoon veel managementervaring in zowel audio als video en volgt een dynamische persoonlijke stijl. Hij zal een krachtige uitbreiding van ons managementteam bij D&M worden," zei Victor J. Pacor, president en directeur van D&M Holdings. "We hebben nu onze managementleiders in vier wereldwijde handelsgebieden gestationeerd -- Japan, AziŽ/Pacific, Noord-Amerika en Europa. Nick zal voortbouwen op ons succes in het leveren van unieke en marktrelevante producten voor onze klanten."

In een commentaar op zijn gang naar D&M Holdings, zei de heer Isbouts: "D&M heeft al een solide en succesvol portfolio van eersteklas merken opgebouwd die teruggaan op een sterke technologische basis. Mijn plan is onze eersteklas merken, productontwikkeling en relaties met detailhandel samen te laten vallen met de sprongsgewijze groei in Europa. Ik verheug me erop bij D&M Holdings te gaan werken op een moment dat de markt klaar is voor een krachtig strategisch alternatief voor de grote merken."

De heer Isbouts, die vier talen vloeiend spreekt, heeft een bachelorgraad van de Nijenrode Universiteit, de Nederlandse handelsschool.
MERK

EDITORS' CHOICE