Nieuwe Monitor Audio Radius modellen


Redactie HiFi.nl | 28 september 2004 | Monitor Audio

(ingezonden mededeling)

De succesvolle Monitor Audio Radius luidsprekerserie is uitgebreid met twee bijzondere modellen: de ‘270’ en de ‘225 LCR - Plasma’. 

Monitor Audio Radius R270De Radius 270 is een vloerstaand model met een opvallend slanke vormgeving (90 cm hoog en slechts 12 cm breed). De twee 100 laag/middeneenheden, de 25 mm hoogeenheid, een weergavebereik van 50 Hz - 25 kHz en een belastbaarheid van 120 WRMS zorgen ervoor dat hij de basis kan vormen voor een ‘serieus’ stereosysteem. Zonder echter veel huiskamervloeroppervlak in te nemen. De Radius 270 biedt dankzij de vorm (hoog en smal) enkele unieke luistervoordelen. Want hoe smaller de behuizing, hoe nauwkeuriger de stereopositionering. Verder zit nu de hoogeenheid precies op de juiste luisterhoogte (90 cm).

Monitor Audio Radius R225De Radius 225 LCR Plasma bevat dezelfde componenten en biedt dus dezelfde weergavekwaliteit. De R225 is echter speciaal ontwikkeld om (onopvallend) gecombineerd te worden met de nieuwe generatie superplatte plasmavideoschermen die aan de muur hangen. De behuizing is namelijk 61 cm hoog, 12 cm breed en slechts 10,5 cm diep. De luidspreker is niet alleen superplat (10,5 cm: de helft van deze paginabreedte), maar kan horizontaal (onder het scherm) en verticaal (ernaast) werken zonder dat dit de weergave beïnvloedt (dankzij de d’Appolitto opstelling van de luidsprekereenheden). Door simpele ophangpunten kan hij plat tegen de muur worden gehangen.

Uiteraard gebruiken de Radius 270 en 225 de bekende Monitor Audio componenten - zoals de 100 mm MMP* midden/laageenheid, de 25 mm ‘golden’ hoogeenheid**, de massieve behuizing, de speciale bekabeling***, etc. - en garanderen zo dezelfde weergavekwaliteit.
De Radius 270 en Radius 225 zijn leverbaar vanaf maart 2004 in de kleuren zilver, zwart lak, wit lak, beuken en rose mahonie. Uiteraard zijn alle luidsprekers magnetisch afgeschermd en kunnen dus dichtbij beeldschermen worden geplaatst.

De verkoopprijzen zijn (per stuk): Radius 270; 400 euro en Radius 225 Plasma; 325 euro.

*Metal Matrix Polymer: Deze conus is gemaakt van een polymeer materiaal met een opgedampte metalen coating. Een unieke combinatie van lage massa met hoge stijfheid voor een ‘snelle’ weergave.
** Golden Dome: De hoogeenheid gebruikt een C-CAM (Ceramic Coated Aluminium Magnesium) conus met een opgedampte gouden coating voor een weergave voorbij 25 kHz.
*** PCOFC: Pure Copper Oxygen Free Cable voor maximale signaaloverdracht.

EDITORS' CHOICE