NIEUWSB&W

Sony stopt met kopieerbeveiliging


Redactie HiFi.nl | 05 oktober 2004 | B&W

(gezien op het internet)

Sony lijkt terug te komen van beveiligde cd`s. De Japanse afdeling althans gooit zijn eigen antikopieertechnologie in de prullenbak.

Sony Japan introduceerde zijn systeem in januari vorig jaar. Doel was, net als bij vergelijkbare technologieën, het kopiëren van cd`s tegen te gaan. In eerste instantie blokkeerde Label Gate het totale gebruik van een audio-cd op een pc. Later waren de restricties wat minder streng. Toch komt Sony Japan nu terug van de technologie. De officiële reden voor deze opmerkelijke stap is volgens Sony dat consumenten inmiddels beter op de hoogte zijn van zaken die met auteursrechten te maken hebben. Ook het feit dat de wetten zijn aangescherpt, zou meespelen. Volgens de Britse ict-nieuwssite The Register is de werkelijkheid nochtans veel banaler: de publieke opinie.

Sinds de komst van allerlei technieken om het kopiëren tegen te gaan hebben diverse consumentenorganisaties sterk geageerd tegen de door de platenindustrie aangedragen beperkingen. Eén van de belangrijkste bezwaren is dat de op deze manier beveiligde schijfjes strikt genomen helemaal geen cd mogen worden genoemd.


 

MERK

EDITORS' CHOICE