NIEUWSSony

Sony LCD met 6000:1 contrastratio


Redactie HiFi.nl | 10 oktober 2004 | Sony

(ingezonden mededeling)

Sony introduceert Home Entertainment LCD-projector met contrastverhouding van 6000:1

Na de komst van een serie professionele en multifunctionele projectoren in september heeft Sony Europe vandaag de introductie aangekondigd van de Sony VPL-HS50, een home-cinemaprojector met een groot aantal functies en ontworpen voor een bijzondere kijkervaring.

De VPL-HS50 maakt gebruik van vernieuwende technologie van Sony en dit levert een verbazingwekkende contrastverhouding op van 6000:1. Dit is mogelijk dankzij een unieke combinatie van Micro Lens Array en Wide View Film, waarmee diepere zwarttinten kunnen worden geproduceerd, en van Sony’s recentelijk ontwikkelde “Advanced Iris Control”, een functie die dynamisch in overeenstemming met het ingangssignaal verandert om zo een optimale contrastverhouding te bereiken. Daarnaast heeft deze LCD-projector een resolutie van 2,8 miljoen pixels (1280 x 720 x 3), een helderheid van 1200 ANSI lumen en is uitgerust met een HDMI-connector en een 12-bits schermdriver voor een optimale beeldkwaliteit. Dankzij Sony’s Real Colour Processing- of RCP-technologie kunnen gebruikers geprojecteerde kleuren verder en fijner instellen en zo een beeld creëren dat helemaal is afgestemd op de individuele smaak. De nieuwe All Range Crisp Focus- of ARC-F-lens staat garant voor een uniform beeld over het hele scherm.

Sony VPL HS50

Deze projector biedt een enorme opstellingsflexibiliteit dankzij lens shift, waardoor de projector niet precies midden voor het scherm hoeft te worden geplaatst dankzij horizontale en verticale aanpassing van de beeldpositionering.  Bovendien levert de nieuwe standaardzoomlens (1,6 keer) een groter bereik voor de throwafstand, waardoor er bij het plaatsen van de projector een maximale flexibiliteit ontstaat, terwijl er niet meer hoeft te worden geopteerd voor ‘long throw’ of ‘short throw’ lenzen. (Bij een afstand van 2,9-4,6 meter van het scherm wordt bijv. een scherm van 2,5 meter (diagonaal) bereikt.)  De elegante vormgeving van de VPL-HS50 en de kleurstelling in zwart en zilver waarborgen dat de projector in geen enkele inrichting zal misstaan. Een extreem geringe ventilatorruis van slechts 24 dB betekent dat zelfs als mensen dicht bij de projector zitten, belangrijke momenten niet verloren gaan.

“Sony blijft investeren in LCD-schermen en projectietechnologie en kan nu een grensverleggend nieuw product leveren met een voor een LCD-projector ongekende contrastverhouding,” aldus Hans Mastenbroek, Directeur Sony Displays bij Sony Europe.  “Deze LCD-projector is speciaal ontworpen voor de home-cinemamarkt, waar contrast, beeldkwaliteit in het algemeen en een stille werking de belangrijkste criteria voor aankoop zijn. Wij hebben er alle vertrouwen in dat deze projector de verwachtingen van onze klanten zal overtreffen en zal voortbouwen op het succes van ons bestaande assortiment, waaronder de in september door Sony geïntroduceerde draadloze producten.”

Overzicht van belangrijkste functies:

 • Sony 0,73-inch p-Si TFT 720p LCD-schermen
 • Native 16:9-beeldverhouding
 • W-XGA-resolutie, met 2,8 miljoen pixels (1280 x 720 x 3)
 • Contrastverhouding van 6000:1, dankzij Sony’s vernieuwende “Advanced Iris Control”-functie
 • Helderheid van 1200 ANSI lumen
 • Schermafmeting van 1-5 meter
 • Superieure lens zorgt voor breed en flexibel throwbereik (bijv. voor een scherm van 2 meter een schermafstand van 2,4-3,7 m)
 • Zoomlens met 1,6 keer zoom (op andere projectoren gemiddeld  1,2-1,3 keer)
 • Ventilatorruis van 24 dB, het laagste niveau in het assortiment Sony-projectoren
 • Een superieure All Range Crisp Focus- of ARC-F-lens ten behoeve van een uniform beeld Vergeleken met de Sony VPL-HS20, een verbetering van 8% en 20% resp. in het midden en op de hoeken
 • Een nieuwe, fraaie en slanke vormgeving van de behuizing met een kleurstelling in zwart en zilver
 • Plafondsteun is als optie leverbaar (accessoire), model PSS-610


Beschikbaarheid:
De Sony VPL-HS50 wordt medio oktober leverbaar.

Prijs:
Consumentenindicatieprijs VPL-HS50:  2999 euro

EDITORS' CHOICE