NIEUWSPhilips

Philips portable DAB tuner


Redactie HiFi.nl | 10 oktober 2004 | Philips

(ingezonden mededeling)

Philips garandeert met de introductie van de eerste portable DAB-radio (Digital Audio Broadcasting) stijl en topkwaliteit. Of u nu thuis bent of onderweg, de DA1000 kan worden afgestemd op een groot aantal uiteenlopende, kristalheldere digitale radiostations en levert zo uitzendingen die de kwaliteit van een CD niet ver ontlopen. 
 
De DA1000 is klein en is met zijn 100 gram een echte lichtgewicht. Het product heeft een fraai gestroomlijnde vormgeving met displayverlichting voor een beter zicht op het scherm en een joystick voor een eenvoudige bediening. Het dot matrix LCD-display geeft tekst waarvan de meeste DAB-uitzendingen vergezeld gaan, duidelijk weer. Het kan hierbij gaan om programmainformatie, het laatste nieuws en sportuitslagen.

Philips DA1000 portable DAB

De DA1000 heeft een uitstekende geluidskwaliteit en is voorzien van zes EQ-instellingen - waaronder rock, jazz en klassiek. Hiermee kunt u het geluid helemaal afstemmen op uw persoonlijke muzieksmaak.
 
Maar u kunt ook afstemmen op de enorme reeks FM-stations van hoge kwaliteit, waarbij de DA1000 op basis van de ontvangstkwaliteit automatisch de ‘best ten’ aanbiedt. Het product is ook voorzien van een signaalsterkte-indicator voor eenvoudige handmatige afstemming, terwijl maximaal twintig van uw favoriete DAB- en FM-voorkeuzezenders in het geheugen kunnen worden opgeslagen en direct toegankelijk zijn.
 
De DA1000 wordt gevoed door twee oplaadbare AA-batterijen waarmee tot wel tien uur weergave mogelijk is, terwijl het toestel bij gebruik thuis direct kan worden aangesloten op het lichtnet. Een draagtas wordt meegeleverd zodat het product comfortabel kan worden meegedragen.
 

Prijs en beschikbaarheid:
De DA1000 is op dit moment verkrijgbaar en heeft een marktadviesprijs van 199 euro.
 

MERK

EDITORS' CHOICE