NIEUWSLoewe

Loewe Spheros R37 Masterpiece


Redactie HiFi.nl | 16 oktober 2004 | Loewe

(ingezonden mededeling)

Spheros R 37 Masterpiece een lust voor het oog

Een beeldhouwwerk in de huiskamer. Zowel de letterlijke als figuurlijke uitleg hiervan geeft perfect aan wat de Spheros R 37 Masterpiece de kritische televisiekijker te bieden heeft.

De LCD-TV van Loewe combineert hoge resolutie beeldweergave (1366 x 768 pixels) met een zichtbare beeldschermdiagonaal van 94 cm. Het opmerkelijke design van het staande toestel geeft `televisiekijken` een tweede betekenis.

Loewe Spheros R37 MasterpieceIn de Spheros R37 Masterpiece wordt geavanceerde technologie gecombineerd met opwindend design. De duidelijke, doorlopende vormgeving van het front met donker glas, de combinatie van de meest hoogwaardige materialen en de exclusieve afwerking maken van het staande Loewe-toestel een lust voor het oog.

Haarscherp
De techniek maakt waar wat het design belooft. De Spheros R 37 Masterpiece is uitgerust met MediaPlus-HD-technologie met digitale signaalverwerking. Samen met de High-End-converter die normale televisiesignalen optimaliseert, garandeert dit meer diepte- en detailscherpte. Het resultaat is een beeld zonder trilling of vertekening. De beeldverbeteringstechnologieėn LTI en DTI Plus zorgen ervoor dat bewegingen en teksten haarscherp worden weergegeven, zonder dat er een kunstmatige schaduw ontstaat. De Spheros R 37 Masterpiece is klaar voor de digitale toekomst door de Digital Visual Interface (DVI - inclusief de kopieerbeschermingsstandaard HDCP) en de mogelijkheid om een Settop-Box voor HDTV-ontvangst aan te sluiten. De geļntegreerde hardeschijfrecorder Digital RecordingPlus, met een capaciteit van 160 Gigabyte, biedt met een opnametijd tot 200 uur een comfortabel videoarchief. Het vraagt slechts één druk op de knop van de afstandsbediening om actuele uitzendingen op te nemen en tegelijk, maar in tijd verschoven te bekijken.

Geavanceerde mogelijkheden
Het toestel heeft veel geavanceerde mogelijkheden. De Digital PhotoViewer voor een digitale diashow op het beeldscherm en Dolby Digital voor een fascinerend ruimtelijk geluid bieden extra kijk- en luistersensaties. Door de motorische draaifunctie in de aluminium voet is kijken vanaf iedere gewenste plek geen enkel probleem. De uitvoering van de Spheros R 37 Masterpiece met de Loewe Digital-TV-uitbreidingsset is geschikt voor de ontvangst van digitale satellietprogramma`s.

Alle functies kunnen gemakkelijk worden bediend met de Loewe-systeemafstandsbediening RC 3, die dankzij een geļntegreerde codedatabank ook als universele afstandsbediening te gebruiken is. Het display op de afstandsbediening geeft exact de instellingen van het toestel aan.

Extra apparatuur
De elektronica van de Spheros R 37 Masterpiece is onzichtbaar in de achterwand ingebouwd en zorgt daardoor voor een gemakkelijke toegang bij het aansluiten van extra apparatuur. Zoals bijvoorbeeld het Soundsystem Concertos van Loewe, met draaibare satellietluidsprekers, basmodule en een geļntegreerde Dolby-Digital-Decoder. Concertos staat garant voor een kristalhelder ruimtelijk geluid en perfecte bioscoopakoestiek, en vervolledigt de ideale kijk- en luisterervaring.


Prijs en beschikbaarheid:

De Spheros R 37 Masterpiece is vanaf november 2004 in de vakhandel verkrijgbaar en kost 7.999 euro.

EDITORS' CHOICE