NIEUWSPhilips

Philips DVD-recorders


Redactie HiFi.nl | 21 oktober 2004 | Philips

(Ingezonden mededeling)

Philips introduceert een serie DVD-recorders voor consumenten waarmee zij hun meest gekoesterde homevideo’s and TV-programma’s een leven lang op DVD kunnen vastleggen met een ongekend bedieningsgemak, in combinatie met het gemak en de duurzaamheid van digitale harddiskfunctionaliteit.

Philips introduceert twee nieuwe DVD-recorder/harddiskmodellen, de DVDR725H en de DVDR520H, waarin alle voordelen van opnemen op DVD worden gecombineerd met het digitale gemak van een harddiskvideorecorder.

Philips DVD-recorders
 
De DVDR725H biedt consumenten de meest flexibele keuze aan opnamemogelijkheden, onder meer de mogelijkheid van digitale time-shiftopname, en kan met zijn 160GB harddiskcapaciteit tot wel 250 uur televisie opnemen. Of er nu wordt opgenomen op DVD of harddisk, het programmeren van de DVDR725H is uitzonderlijk eenvoudig gemaakt door de gratis elektronische programmagids (EPG) GUIDE Plus+®. Met de EPG hebben kijkers de beschikking over een ‘point-and-click’-systeem waarmee TV-programma’s tot zeven dagen van tevoren voor opname kunnen worden gespecificeerd.

Ook kunnen TV-programma’s en camcordermateriaal worden gearchiveerd op DVD+RW- en DVD+R-schijfjes, beide geschikt voor de opslag van 4,7GB aan informatie.  
 
De DVDR725H is voorzien van de populaire Personal Video Recorder-functies ‘pause live TV’ en ‘instant replay’: als de telefoon gaat of er is iemand aan de deur, zorgt ‘pause live TV’ ervoor dat het op dat moment bekeken programma verder wordt opgenomen, zodat de kijker later de draad weer kan oppakken waar hij of zij was gebleven.

‘Instant replay’ gaat uit van hetzelfde principe – de opname wordt voortgezet terwijl de kijker een kijkje neemt bij iets anders wat net wordt uitgezonden. Een andere opmerkelijke functie is de time-shiftbuffer van de harddisk; op deze buffer kan maximaal zes uur aan programma’s worden opgenomen. Gebruikers kunnen vervolgens besluiten welke programma’s moeten worden bewaard, verwijderd, op de harddisk worden geplaatst of zelfs worden gearchiveerd op DVD.
 
Als de Autorecording-functie is geactiveerd begint de DVDR725H automatisch op de achtergrond op te nemen. Als de buffer vol is, worden de oudste programma’s automatisch verwijderd, tenzij zij ter bewaring zijn gemarkeerd.
 
De DVDR725H is ook voorzien van een eenvoudige oplossing voor het overzetten van opnames van harddisk naar DVD: High Speed Archiving. Met één enkele instructie kan content digitaal tot wel twintig keer zo snel als de normale opnametijd worden overgedragen.
 
De DVDR520H biedt dezelfde handige combinatie van harddisk- en DVD-opname als de DVDR725H, maar heeft een 80GB harddisk voor het opslaan van tot wel 100 uur televisie, terwijl TV-programma’s met behulp van het ShowView-programmeersysteem gemakkelijk voor opname kunnen worden geselecteerd. Dit product wordt ook gekenmerkt door bedieningsgemak in combinatie met een uitstekende beeld- en geluidskwaliteit. De DVD+RW-technologie is compatibel met vrijwel alle opnamemodi voor zowel DVD-spelers als PC’s.
 
Met deze twee nieuwe DVD-recorders met harddisk is de totale range van dit segment inclusief de HDRW720 naar drie uitgebouwd. De nieuwe modellen, de DVDR725H en DVDR520H, zijn op dit moment verkrijgbaar en hebben een marktadviesprijs van respectievelijk € 799,- en € 599,-. De HDRW720 heeft een marktadviesprijs van € 699,-. 
 
Consumenten kunnen met vragen terecht bij de Philips Consumentenlijn (0900 8406, € 0,10 p/min) of via www.philips.nl.

Philips DVD-recorders
 

MERK

EDITORS' CHOICE