NIEUWSB&W

Sony opent winkels in VS


Redactie HiFi.nl | 27 oktober 2004 | B&W

(gezien op het internet)

Sony is stilletjes bezig om kleine winkels te openen in de Verenigde Staten. In acht Amerikaanse steden, waaronder Denver, Las Vegas en Los Angeles, verkoopt het elektronicabedrijf televisies en DVD spelers in een eigen speciaalzaak.

Het bedrijf is van plan tot aan april 2006 dertig winkels te openen, meldt Reuters. Sony lijkt daarmee het voorbeeld te volgen van Apple, dat al 84 eigen winkels heeft en nu ook miniwinkels begint.

Sony SCD-XA9000ES

Dat er tot nu toe weinig ruchtbaarheid aan de plannen zijn gegeven – afgezien van een algemene aankondiging eerder dit jaar - zal wel te maken hebben met het feit dat Sony retailers waar het mee samenwerkt niet  te veel voor het hoofd wil stoten. Bij de grote elektronicawinkels bestaat volgens Reuters veel ergernis over het Sony beleid.

Sony had overigens al een aantal grotere winkels in New York en San Francisco. Maar daar lijkt het bedrijf niet mee door te willen gaan. Een grotere winkel aan Michigan Avenue in Chicago is onlangs gesloten.

In plaats daarvan richt het bedrijf zich op Amerikaanse shopping malls. Bij voorkeur vestigt men zich naast winkels als die van Tiffany, Louis Vuitton en Sephora, zaken die vooral vrouwen trekken. Traditionele hardware ketens hebben moeite om deze doelgroep te bereiken, stelt Sony. Daarom wordt er bijvoorbeeld geen sport op de televisies getoond, maar zijn Discovery Channel of speelfilms te zien. De aanpak verschilt daarmee wezenlijk van de Apple Stores, waar het complete aanbod van het bedrijf te koop is en bijvoorbeeld ook technische ondersteuning wordt geboden.

Of er ook in Europa Sony Style winkels komen is niet bekend. Er is al wel een grote Sony winkel in Berlijn, pal naast het Europese hoofdkantoor.

Sony is overigens niet het enige elektronicabedrijf dat eigen winkels opent. Zo heeft de Koreaanse gigant Samsung kort geleden een grote winkel in Manhattan geopend. Kopen kun je er overigens niet, kijken wel.

MERK

EDITORS' CHOICE