NIEUWSJeM

JeM AL811 Subwoofer


Redactie HiFi.nl | 04 november 2004 | JeM

(ingezonden mededeling)

Nieuw bij Hifi-Luidsprekers.nl is de JeM AL-811 subwoofer. Handgemaakt uit massief Eucalyptushout. Deze subwoofer is ontworpen om aan te sluiten bij de weergave kwaliteiten van een willekeurige JeM luidspreker. De AL-811 is wat een `snelle` subwoofer genoemd zou kunnen worden.

JeM AL 811In de huidige markt voor subwoofers probeert men vaak zoveel en tevens diep mogelijk laag uit een zo klein mogelijke kast te halen. Doelstellingen die strijdig zijn met natuurkundige wetten. Men probeert het toch door gebruik te maken van zeer zware conussen die daardoor een lage resonantiefrequentie bezitten. Een voorwaarde voor diepe laagweergave. Helaas is een traag en wollig laag vaak het resultaat. Vooral bij filmweergave kan dit extra nadelig uitpakken.

Bij de AL-811 is gebruikt gemaakt van een geheel andere ontwerpfilosofie dan de systemen van andere fabrikanten. Dit systeem gaat uit van een lage bewegende massa (conus + spreekspoel) en een ideaal kastvolume. En is daarmee constructief en akoestisch vergelijkbaar met de alle andere (bass-mid) woofers uit de JeM lijn.

De AL-811 beschikt over een 100 Watt RMS versterker met aktief filter en kan worden ingezet voor surround- en stereo toepassingen.

Prijs:
JeM AL-811 SUB ; 1299 euro

Meer informatie is te vinden op www.hifi-luidsprekers.nl

JeM AL 811

EDITORS' CHOICE