NIEUWS

Betaalbaar meetsysteem voor AV


Redactie HiFi.nl | 06 november 2004

(ingezonden mededeling)

Om optimaal van een multichannel of surround installatie gebruik te maken dient men vooraf een aantal instellingen door te voeren.Vaak zijn deze zo omvangrijk, dat een korrekte instelling gehoormatig niet of nauwelijks te realiseren valt.

Een objectieve geluidsweergave kan alleen door meten gevonden worden. Kirchner-Elektronik biedt nu met ATB-PC een betaalbaar meetsysteem aan dat ook door een leek te bedienen is. Het komplete meetsysteem bestaat uit de surround-test DVD met de meetsignalen, een PC met (USB) soundkaart voor opname en verwerking van de metingen, de meegeleverde meetmicrofoon en het ATB-PC meetprogramma.

Audio Components

Door gebruik te maken van de meest moderne meettechnieken is de bediening net zo eenvoudig als die van een analyzer. Een speciale kabel voor de systeem-kalibratie is bijgevoegd. Het ATB-PC meetprogramma voor Windows is afgeleid van het professionele ATB-Precision en bevat daarvan alle funkties voor metingen van frequentie- karakteristieken. Daarnaast bevat de DVD ook signalen om een gehoormatige check van het surroundsysteem door te voeren.

Optioneel is ook een meet-CD verkrijgbaar voor `snoerloze` metingen aan komplete (car)audio systemen zonder DVD speler.
De prijs voor de DVD, het meetprogramma, het handboek (pdf) en de mikrofoon bedraagt Euro 119,-

verkoop:
Audio Components BV
Tel. 0412-626610

informatie:
www.kirchner-elektronik.de

EDITORS' CHOICE