NIEUWSB&W

DTS komt met DTS-HD


Redactie HiFi.nl | 10 november 2004 | B&W

DTS heeft onlangs een nieuwe naam onthuld voor hun `lossless` technologie: DTS-HD. Eerder bekend onder de naam DTS++, geeft DTS-HD aan dat de media, spelers en decoders geschikt zijn voor de nieuwe generatie High Definition disk-formaten Blu-ray en High Definition DVD (HD-DVD).

In september kondigde DTS aan dat hun `standaard` 5.1-kanaals DTS-systeem als verplicht werd gesteld voor zowel HD-DVD en Blu-ray Disc en DTS-HD (nog steeds DTS++ genoemd in een aantal Blu-ray Disc en HD-DVD documenten) werd gekozen als een optie in beide formaten.
 
DTS-HD is een uitbreiding op de door DTS gebruikte CA (Coherent Acoustics) codec, die ook DTS Digital Surround, DTS-ES en DTS 96/24 behelst. De introductie van DTS-HD voorziet fabrikanten van zowel soft- als hardware met een complete set DTS technologieën, inclusief lossless technologie voor de nieuwe generatie formaten.
 
Volgens DTS is DTS-HD in staat een vrijwel ongelimiteerde hoveelheid kanalen te coderen, te downmixen naar 5.1 en 2-kanaals en audio kwaliteit te leveren op bitrates van DTS Digital Surround tot aan losslesss. Op dit moment is DTS-HD de enige oplossing voor lossless werking en backwards compatibiliteit in één enkele bitstream.
 
Voor meer informatie, bezoek http://www.dtsonline.com.

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Thuistesters gezocht!
  Philips PH805 hoofdtelefoon
  Thuistesters gezocht!
  lees meer »
 • Interview
  Grimm: historie & toekomst
  Interview
  lees meer »
 • Veel acties in december!
  Prijzenfestival 20 jaar HiFi.nl
  Veel acties in december!
  lees meer »