LG 71 inch Plasma

Redactie HiFi.nl | 12 december 2004 | LG Electronics

(ingezonden mededeling)

Almere, 26 november 2004 – LG Electronics neemt haar nieuwste en grootste PDP TV  (Plasma Display Panel TV) in productie. De TV heeft een schermgrootte van 71 inch en werd in Seoul gepresenteerd.

Met het volledige high-definition scherm (1080p scanning line) en een 16:9 contrast ratio benadrukt LGE haar technologisch innovatieve karakter. De implementatie van deze technieken in een beeldscherm van dergelijke grootte werd door de markt in beginsel als onmogelijk beschouwd. Daarnaast heeft LGE de levensduur voor een plasmascherm verlengd van 25.000 naar 60.000 branduren. LG Electronics streeft naar wereldwijd marktleiderschap in PDP TV’s in 2006, met een marktaandeel van 20 procent.

LG 71
 
In Korea wordt de 71 inch PDP TV verkocht voor ongeveer 50.000 euro, dit is inclusief een Home Theatre Set en een ontvanger voor digitale televisie. Het model zal eerst te zien zijn in de grotere warenhuizen en in showrooms van distributeurs. Na Korea zal LG Electronics de TV lanceren in Noord-Amerika, het Midden-Oosten en de CIS regio’s.
 
LG Electronics wil zich met name richten op het ontwikkelen van PDP TV’s voor het grote publiek: “De PDP-beeldschermen worden steeds populairder onder consumenten, de vraag ernaar groeit gestaag. De schermgrootte is voor hen een allesbepalende factor. Natuurlijk is de prijs van deze TV niet realistisch voor een grote doelgroep, maar met deze 71-inch PDP TV laat LGE in ieder geval zien wat ze in haar mars heeft,” zegt B.H. Kim, Vice President LG Electronics Benelux.
 
De wereldwijde PDP TV markt wordt voor dit jaar geschat op 3,5 miljoen stuks, voor 2005 op 6,3 miljoen. In 2006 zal dit aantal naar verwachting 10 miljoen bedragen en in 2007 12 miljoen stuks.


EDITORS' CHOICE