NIEUWSB&W

Philips toont Blu-Ray brander


Redactie HiFi.nl | 22 januari 2005 | B&W

Philips heeft een prototype van nieuwe brander geproduceerd die zowel cd, dvd als Blu-ray-schijfjes kan branden.

Het nieuwe apparaat werd getoond op de Consumer Electronics Show in Las Vegas.

De optische brander kan zowel cd`s als dvd`s en dvd`s van het nieuwe Blu-ray-type afspelen en aan één zijde branden. Om dit mogelijk te maken werkt het apparaat met drie soorten lasers. De Blu-ray-brander zal in de tweede helft van dit jaar in de winkels liggen, aldus persbureau Reuters.

Blu-ray is een van de opvolgers van de huidige dvd-standaard. De Blu-ray-schijven kunnen tot maximaal 27 GB aan data bevatten. Deze technologie neemt het op tegen de hd-dvd-schijfjes (high definition dvd), waarop 15 GB past.

Philips ondersteunt samen met Sony, Hewlett-Packard en Dell de Blu-ray-technologie. Onlangs maakte de filmstudio Disney nog bekend in de toekomst films op Blu-ray-dvd`s te gaan uitbrengen.

De studio`s Warner-Bros, Paramount en Universal Pictures zien meer in de hd-dvd-standaard van Toshiba en Sanyo. Hd-dvd is volgens de studio`s goedkoper, eenvoudiger en zal daardoor sneller op de markt verschijnen.

De Blu-ray brander van Philips is niet de eerste in zijn soort. In april vorig jaar kwam Sony al met de eerste branders op de markt.
 

 

 


 

MERK

EDITORS' CHOICE