NIEUWSSoloSound

Nieuw, Solosound “Piccolo”


Redactie HiFi.nl | 13 februari 2005 | SoloSound

(ingezonden mededeling)

Nieuwste Solosound “Piccolo”: bescheiden prijs en afmetingen, optimale prestaties

Aan de reeks Solosound® elektrostatische luidsprekers is na de introductie van de “Benjamin®” in 2004 thans weer een nieuw model, de “Piccolo®” toegevoegd. Deze elektrostatische full-range hybride luidspreker “Piccolo” kenmerkt zich door zijn compacte formaat - (h)750mm X (br)160mm X (d)120mm - en zijn bescheiden prijs.

SoloSound Piccolo

Met deze geringe afmetingen is de “Piccolo” bijzonder geschikt voor gebruik in home-cinema systemen.
Ook is er een elektrostatisch hybride center speaker verkrijgbaar, een combinatie van twee speakers met een klein elektrostatisch element. De bijpassende subwoofers, zowel passief als actief, zijn er in vele soorten en maten. Deze kunnen  door Solosound desgewenst op maat worden geleverd.

Elektrostatische luidsprekers danken hun reputatie aan hun natuurlijke, heldere, ongekleurde en open weergave en de Solosound elektrostaten zijn dan ook sinds hun introductie door George Vermeulen in de jaren zeventig nog steeds in grote aantallen tot volle tevredenheid in gebruik. Zoals verwacht mag worden draagt ook de nieuwe “Piccolo” de zo gewaardeerde Solosound signatuur.

In tegenstelling tot veel elektrostaten is de “Piccolo” gemakkelijk aan te sturen met een standaard versterker. Door zijn constructie, die het geluid van drie zijden afstraalt (tripole®), is de “Piccolo” eenvoudig in ieder interieur te plaatsen.

De standaard uitvoering is in zilver of zwart. Andere kleuren en desgewenst echt houtafwerking zijn tegen meerprijs leverbaar.

Prijzen:

  • Solosound “Piccolo”: zwart of zilver, tweeweg hybride compacte ESL (matched pair):  1950 euro
  • Solosound “Piccolo colore”: idem, in iedere kleur (matched pair): 1995 euro
  • Solosound “Piccolo legni”: idem, in iedere houtsoort (matched pair):  prijs op aanvraag
  • Solosound “Center”: 1495 euro
  • Solosound “stand”, standaard voor “Piccolo”, hoogte naar keuze (pair): 195 euro
  • Solosound 5.1, 7.1 of home system: prijs op aanvraag

Solosound, Benjamin, Piccolo, Piccolo colore, Piccolo legni en tripole  zijn geregistreerde handelsnamen van Solosound Bussum.

EDITORS' CHOICE