NIEUWSSony

Sony introduceert HT-serie schermen


Redactie HiFi.nl | 21 februari 2005 | Sony

(ingezonden mededeling)

Nieuwe HT-serie brengt televisie, PC en spelcomputer samen dankzij geintegreerde TV-tuner en groot aantal aansluitmogelijkheden.

Voor de ontwikkeling van de nieuwe HT-serie multifunctionele beeldschermen heeft Sony geput uit zijn lange ervaring met het ontwerpen en produceren van televisietoestellen. Dankzij alle geavanceerde functies, zoals een geintegreerde TV-tuner en de exclusieve X-black LCD™-technologie van Sony voor betere weergave, vormen deze schermen de volgende stap in de totale integratie van entertainment en IT.

Sony HT

De HT-serie is ontwikkeld voor iedereen die de conventionele scheiding tussen TV, computers en games onlogisch en beperkend ervaren. Of het scherm nu in de huiskamer, de slaapkamer of het thuiskantoor staat, het wordt het middelpunt van alles.

De HT-serie is op dit moment verkrijgbaar in twee versies: een 17-inch 16:9 breedbeeldscherm met een resolutie van 1280 x 768 en een 19-inch scherm met een resolutie van 1280 x 1024 SXGA.

De HT-schermen bieden breedbeeld voor TV en DVD`s, snelle reactietijden voor games plus fantastisch geluid en alle visuele voordelen van X-black LCD.

Beide modellen zijn standaard voorzien van TV-functionaliteit en worden geleverd met een gebruiksvriendelijke afstandsbediening. Hiermee heeft de gebruiker direct toegang tot speciale functies, zoals Teletext en PiP (Picture-in-Picture). Met PiP kun je TV kijken en tegelijkertijd iets heel anders doen, zoals surfen op internet of e-mail lezen.

Via de 3-W stereoluidsprekers met de 5-W subwoofer wordt alle audio, of die nu afkomstig is van PC, TV of gameconsole, kristalhelder en met diepte weergegeven. Dankzij de SRS WOW™ Surround Sound-audiotechnologie ontstaat een realistische, indringende 3D-geluidsomgeving.

Ook in visueel opzicht valt de HT-serie op. Het nieuwe `Rising Design` zorgt voor een uniek uiterlijk. Het lijkt of de schermen zonder conventionele voet blijven staan. Het ontwerp is even praktisch als opvallend en neemt weinig ruimte in op het bureau. Bovendien kan het scherm desgewenst eenvoudig aan de muur worden gemonteerd.

Alle schermen uit de HT-serie hebben ingangen voor een groot aantal apparaten, zoals spelcomputers, set-top boxen voor kabel- en satelliet-TV en digitale camcorders. Daarmee is de HT-serie klaar voor alle toekomstige ontwikkelingen. De componentingang biedt unieke ondersteuning voor HDTV-signalen (High Definition). Daarnaast zijn er zowel conventionele analoge als digitale connectoren (DVI-D) voor PC-beelden. De DVI-HDCP-ingang van de HT-serie levert compatibiliteit met beveiligde digitale media, waaronder de meeste computer-DVD`s. Next-generation digitaal computerentertainment is hiermee geen enkel probleem. Bovendien kunnen de HT-schermen High Resolution TV-signalen ontvangen.

De X-black LCD™-technologie van Sony verbetert het contrast en de helderheid en brengt de kleuren tot leven. Het resultaat is een natuurgetrouw, levensecht beeld met zwart dat echt zwart is. Dankzij de speciale schermlaag tegen optische schittering is het spiegeleffect beduidend minder. Bovendien zorgt de krachtige lamp voor een helderheid van maar liefst 450 cd/m2, zodat gebruikers in elke omgeving verzekerd zijn van optimaal kijkgenot. Ten slotte is er de functie Advanced Picture Mode. Hiermee kunnen gebruikers de helderheid direct afstemmen aan het gebruik: TV kijken, games spelen of werken met de PC.

Prijzen:
De adviesprijs van het 17-inch scherm (MFM-HT75W) is 749 euro en van het 19-inch scherm (MFM-HT95W) 929 euro.

EDITORS' CHOICE