NIEUWSEnergy

Energy introduceert Take


Redactie HiFi.nl | 12 maart 2005 | Energy

(ingezonden mededeling)

Energy introduceert het nieuwe Take luidsprekersysteem

Energy Speaker Systems, onderdeel van een van ’s werelds grootste luidsprekerfabrikanten, introduceert met trots haar nieuwe Take surround luidsprekersysteem.

Energy TakeHet nieuwe Take System volgt het alom geprezen Encore systeem op. Net als zijn compacte voorganger is ook het Take systeem weer voorzien van allerlei technologische hoogstandjes. Neem bijvoorbeeld de behuizing, deze is gemaakt van getrokken aluminium. Afgezien van het esthetische effect is aluminium een stijf materiaal wat zorgt voor een optimaal klankgedrag. Ander voordeel is dat de behuizing minder dik hoeft te zijn, wat de basweergave weer ten goede komt.

Toch zijn het niet alleen de “good looks” die de Take modellen kenmerken. Uniek en baanbrekend is het nieuwe driver ontwerp, een luidsprekerunit met grote elliptische randen. Dit revolutionaire ontwerp zorgt ervoor dat kleine luidsprekers een grotere conusuitslag kunnen maken en hiermee een vollere, strakkere bas en nauwkeurige middentonen kunnen produceren. De tweeter is geplaatst in een eigen behuizing, ook hier weer geldt dat kwaliteit de leidraad is geweest bij het ontwikkelen van de Take familie.

Energy Take

Het Take System bestaat uit vier Take Sat satellietluidsprekers, één Take LCR die als centerkanaal dient en een 400 Watt actieve subwoofer, de S8.3. Alle satellietluidsprekers zijn uitgevoerd in aluminium en voorzien van een afneembaar grijs front. De frontjes zijn magnetisch bevestigd aan de luidspreker.

De actieve subwoofer is voorzien van Energy’s vinding “Ribbed Elliptical Surround”, een rubber wooferrand met elliptische ribbels die er voor zorgen dat vervorming tot nagenoeg nul wordt gereduceerd.

Energy TakeAl met al is het nieuwe Energy Take System een compleet surround systeem met de looks van een supermodel en prestaties van een topatleet!

Meer informatie
Internet: www.lookenlisten.nl 
Telefoon: 0345-588080
E-mail: info@lookenlisten.nl

EDITORS' CHOICE