NIEUWSB&W

Sound Design show


Redactie HiFi.nl | 25 maart 2005 | B&W

(ingezonden mededeling)

Bij audiospeciaalzaak VanDen Eijnde vindt  van vrijdag 25 maart t/m zondag 3 april een wel zeer speciale audioshow plaats. In deze sfeervolle zaak aan de koningstraat 35 staan dan, in samenwerking met de importeur Sound Design, de producten van Burmester Art For The Ear en Acapella Audio Arts centraal.

Opgesteld zullen zijn de Acapella La Campanella  luidsprekersystemen waarbij de weergave van de midden en hoge tonen wordt verzorgd door een zogenaamd “Hyper Spherical” hoornsysteem, wat in combinatie met 4 mid/lage tonen units zorgt voor een uiterst realistische muziek- weergave. Als aansturing worden de producten van Burmester gebruikt waarbij de onlangs op de markt verschenen 032 versterker als hart van de installatie dient.

Sound Design Show

Ook bij de gebruikte 001 CD speler is wat bijzonders te melden n.l. dat deze in tegenstelling tot de conventionele CD spelers die volgens het zogenaamde direct drive principe werken, de CD snaar aangedreven laat roteren, wat meer natuurlijke rust en ruimtelijkheid van de muziekweergave tot gevolg heeft.

Terwijl voor liefhebbers van een perfecte koppeling tussen beeld en geluid de Burmester 033 CD/DVD speler  “ácte de presence” zal geven.

Sound Design Show

Natuurlijk wordt ook de analoge weergave via de oude vertouwde LP niet vergeten, een medium wat de laatste jaren en zeer terecht aan een ware revival bezig is en muzikaal ondanks de voortschrijdende digitale technieken nog steeds tot het allerbeste behoort. Het bewijs daarvoor is via opgestelde draaitafels, o.a. uitgerust met de Moving Coil elementen van de Zwitserse firma Benz Micro, en aangesloten op een speciale Lehmann Audio Silver Cube  phono voorversterker snel geleverd!
Verder zal ook het 961 mk2 luidsprekersysteem van Burmester te zien en natuurlijk bovenal te horen zijn,en ook hier een met name zeer speciale hogetonen weergever die niet verzorgt wordt door een normale tweeter maar door een speciale zogenaamde. ‘air motion transformer’die via een gevouwen membraam de lucht samenperst en dan verrast met een ongelooflijke snelheid en precisie van de hogetonen weergave.

Al met al genoeg redenen  om een bezoek te brengen aan gastheer Robert v/d Eijnde die u gaarne zal laten kennismaken met deze ook qua design bijzondere producten  terwijl op zaterdag 2 en zondag 3 april ook importeur Jelmer Hovinga van Sound Design persoonlijk aanwezig zal zijn voor nadere tekst en uitleg!

Nadere inlichtingen:

Sound Design
Tel.:  0516-577236
E-mail:  info@sounddesign.nl

Van Den Eijnde Audio
Koningstraat 35
Haarlem
Tel. : 023-5515139

Openingstijden
Dinsdag t/m Vrijdag 10.30 tot 18.00 uur
Donderdagavond  van 19.00 tot 21.00 uur
Zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur
Zondag 3 april van 10.30 tot 17.00 uur.

MERK

EDITORS' CHOICE