NIEUWSSony

Sony introduceert nieuw walkmans


Redactie HiFi.nl | 27 maart 2005 | Sony

(ingezonden mededeling)

Het assortiment geavanceerde Network WALKMAN met flashgeheugen van Sony wordt uitgebreid met drie nieuwe series, uitgerust met Sony’s befaamde Stamina-batterijlevensduur, ATRAC3plus-geluid van hoge kwaliteit en directe MP3-weergave.

Deze aantrekkelijk geprijsde muziekspelers zijn uiterst klein en slank en zijn ondergebracht in een behuizing in een aantal flitsende kleuren. Veel van de nieuwe modellen hebben bovendien vernuftige eigenschappen zoals een innovatieve snellaadfunctie – drie minuten laden voor drie uur spelen *1 – en een helder verlicht Organic EL-display (EL = elektroluminescentie). Alle drie de reeksen – de instapmodellen van de NW-E100-serie, de mid-range  NW-E400-serie en de top-of-the-range NW-E500-serie – zijn leverbaar met een geheugencapaciteit van 256 MB, 512 MB en 1 GB en worden in april 2005 geïntroduceerd.

Sony NW E407

Er kunnen 700 nummers of tot wel 45 CD’s aan muziek worden opgeslagen op deze minuscule, maar zeer innovatieve spelers. Gebruikers willen meteen muziek horen, dus een overzichtelijk ontwerp zonder fratsen met gemakkelijke navigatie was een belangrijke overweging bij de ontwikkeling van de nieuwe Network Walkman-series. Daarnaast ging Sony nog een stap verder met kwalitatieve organische EL-technologie voor het display van de E400/500-serie. Dit resulteerde in een nog betere zichtbaarheid.  Sony heeft altijd al producten aangeboden met Stamina, maar een speelduur op één batterij tot wel 70 uur slaat alle records, terwijl de unieke snellaadfunctie op de E400/500-serie inhoudt dat slechts drie minuten laden resulteert in drie uur weergavetijd. En dit alles voor een zeer schappelijk en toegankelijk prijsniveau.

De NW-E100-serie omvat drie modellen die leverbaar zijn in vier originele kleuren die speciaal zijn gemaakt voor deze serie. De NW-E103, NW-E105 en NW-E107 hebben achtereenvolgens een geheugencapaciteit van 256 MB, 512 MB en 1 GB; op het 1 GB-model kunnen met ATRAC3plus-compressie tot wel 45 CD’s aan muziek worden opgeslagen. Een rond, ergonomisch design zorgt voor een overzichtelijke en gemakkelijke bediening, terwijl een LCD-venster de gebruiker in staat stelt titels van nummers, artiesten of albums te raadplegen terwijl hij of zij naar de muziek aan het luisteren is. Alle modellen in de reeks leveren ook een Stamina-batterijlevensduur van 70 uur *2 met slechts één alkalinebatterij van het type AAA.

De NW-E400-serie wordt vervaardigd van duurzame materialen zoals acryl en zink en omvat de typen NW-E405 van 512 MB en de NW-E407 van 1 GB. Alle modellen zijn uitgerust met een Organic EL-display dat naadloos harmonieert met het zwart, blauw, rood en groen van de verschillende versies en dat drie tekstregels kan weergeven – helder en duidelijk, overdag en ‘s nachts. Gebruikers kunnen ook informatie bekijken zoals de tijd en de datum in een nieuwe, verticale grafische layout. Een ingebouwde oplaadbare lithium-ionbatterij maakt 50 uur2 weergave mogelijk en de snellaadfunctie levert een verbazingwekkende drie uur speeltijd na slechts drie minuten laden.

Nog een stapje hoger dan de NW-E400-serie en leverbaar in dezelfde configuraties aan geheugencapaciteit is de NW-E500-serie. De NW-E505 en de NW-E507 hebben bovendien een ingebouwde digitale FM-tuner en onderscheiden zich door subtiele zilver-, blauw-, roze- en goudtinten. Zowel de modellen in de NW-E400-serie als in de NW-E500-serie zijn bovendien uitgerust met Sony’s op grote schaal gebruikte Jog Shuttle voor een eenvoudige, rechts- en linkshandige bediening. Naast de gebruiksduur van 50 uur na één keer laden via de USB-bus is de NW-E500-serie uitgerust met dezelfde grensverleggende snellaadfunctie van drie uur speelduur na slechts drie minuten laden.
 
Alle Network WALKMAN-modellen worden geleverd inclusief kwaliteitsoortelefoon en USB-kabel. De meegeleverde SonicStage 3.0 muziekmanagementsoftware converteert en beheert muziek van CD’s, kan MP3-bestanden opnemen en weergeven en biedt een naadloze toegang tot de “CONNECT” Online Music Store, een muziekcatalogus van meer dan 500.000 nummers en albums.

1: In “super power saving mode”.
2: Bij weergave in ATRAC3 105 Kbps.


De adviesprijzen zijn als volgt:
NW-E103:   99 euro   
NW-E105:  119 euro  
NW-E107:  159 euro
NW-E405:  149 euro
NW-E407:  199 euro
NW-E505:  199 euro
NW-E507:  249 euro

EDITORS' CHOICE