NIEUWSB&W

Wereldprimeur DECT luidsprekers


Redactie HiFi.nl | 11 april 2005 | B&W

Op 1 April 2005 plaatsten wij onderstaand persbericht. De oplettende lezer wist natuurlijk al meteen hoe de vork in de steel zat. Toch kregen we nog de nodige reacties van mensen die graag bij de demonstratie aanwezig wilden zijn.

De droom van iedere audiofiel (en waarschijnlijk iedereen die mooi geluid wil, zonder onhandige en lelijke bekabeling) is waarheid geworden; (digitale) signaaloverdracht door de ether zonder kwaliteitsverlies. Een bekende, internationale, High End fabrikant zal binnenkort ’s werelds eerste digitale luidspreker, die gebruik maakt van de bekende D.E.C.T. ("Digital Enhanced Cordless Telecommunications") technologie voor signaaloverdracht, introduceren. 

HiFi.nl heeft, samen met nog 27 internationale tijdschriften, de wereldwijde primeur.

Hiermee is men voor het eerst in staat om van bron tot luidspreker een compleet draadloze digitale signaaloverdracht te bewerkstelligen. Signalen die via deze D.E.C.T. technologie verzonden worden, ondervinden geen hinder van storende elementen zoals bekabeling dat onvermijdelijk wel kent. De signaaloverdracht zal dan ook veel beter zijn dan wat u van kabels gewend bent. Hiermee komt draadloos en High End eindelijk bij elkaar...

Vandaag over twee weken zal, op een geheime locatie in Nederland, de eerste demonstratie gegeven worden met dit systeem. Tegelijkertijd zal op 28 andere locaties in de rest van de wereld en op precies hetzelfde moment precies dezelfde demonstratie gehouden worden voor pers en een beperkt aantal speciale genodigden.

World Premier HiFi.nl 2005
De enige foto die we over dit systeem ontvingen - red. HiFi.nl

De Nederlandse importeur van dit gerenommeerde merk heeft, in opdracht van de fabrikant, HiFi.nl exclusief benaderd om hiervoor 15 mensen uit te nodigen die deze wereldprimeur kunnen gaan beluisteren. Tevens zullen vier auteurs van HiFi.nl aanwezig zijn om de dag na deze demonstratie exclusief verslag te doen van deze revolutionaire ontwikkeling.

De luidsprekers en het bijbehorende systeem zullen kort daarna door één van de HiFi.nl-auteurs gerecenseerd worden. U kunt deze bespreking als eerste lezen op HiFi.nl.

HiFi.nl biedt haar bezoekers een unieke kans!

Wilt u deze wereldprimeur bijwonen, stuur dan voor zaterdag (2/4/05) uw reactie naar draadloos@hifi.nl, waarin u in maximaal 25 woorden uw motivatie geeft waarom juist u aanwezig zou moeten zijn tijdens deze introductie. HiFi.nl zal uit alle inzendingen de 15 gelukkigen kiezen.

MERK

EDITORS' CHOICE