NIEUWSB&W

Xs4all start proef ADSL TV


Redactie HiFi.nl | 04 april 2005 | B&W

(gezien op het Internet)

Komende dinsdag begint Xs4all opnieuw een test met televisie via adsl. Abonnees krijgen zes maanden de beschikking over themakanalen zoals entertainment, nieuws en muziek. Ditmaal vraagt de internetaanbieder wel een vergoeding voor toegang tot de beelden.
 
Dit maakte Simon Hania, technisch directeur van Xs4all, bekend op het congres ‘De kabel in de 21e eeuw’ in Okura in Amsterdam. De proef zal zes maanden duren en volgt op eerdere testen van Xs4all met televisie via adsl, in 2003. Toen waren onder meer tv-zenders zoals National Geographic, Deutsche Welle en BBC World te bekijken, bij een test alleen door Xs4all-abonnees, bij de andere ook door andere internetters.

Het verschil met de nieuwe test (alleen beschikbaar voor Xs4all-abonnees) is dat toegang tot de televisiebeelden nu niet meer gratis is. Hania meldde dat een lagere vhs-beeldkwaliteit (400 kilobit) 3,95 euro per maand gaat kosten en een hogere beeldkwaliteit (1megabit) komt op 7,95 euro per maand.

Wie ditmaal de partners zijn wilde Hania nog niet vertellen. Tot de themakanalen die Xs4all zal aanbieden behoren in elk geval nieuws, entertainment en muziek. “We zullen met hen samenwerken op basis van revenue sharing”, zegt Hania.

Met software die via de site van Xs4all is te downloaden wordt het mogelijk om de beelden via de televisie te ‘streamen’. Daarbij kan gebruik gemaakt worden van de Windows Media Center pc of de Palmbutler. “Er zijn ook abonnees die hun Xbox hiervoor hebben aangepast, daar werkt het ook mee”, zegt Hania.

MERK

EDITORS' CHOICE