NIEUWSEnergy

Energy Veritas Custom Install series


Redactie HiFi.nl | 06 april 2005 | Energy

(ingezonden mededeling)

Energy Speaker Systems, onderdeel van een van ís werelds grootste luidsprekerfabrikanten, is in Canada en USA al van oudsher een prominent leverancier van custom install luidspreker systemen. Dit zijn niet zomaar inbouw luidsprekers, maar volwaardige luidspreker systemen van een zeer hoge kwaliteit die zich kenmerken door hun eenvoudige manier van installeren en hun muzikale kwaliteiten.

Energy Veritas Custom Install

Groot voordeel is dat deze luidsprekers perfect te combineren zijn met de bekende reeks luidspreker boxen van Energy, zoals bijvoorbeeld de alom gewaardeerde Veritas lijn.
Dezelfde technieken en innovaties zijn gebruikt voor de Veritas Custom Install lijn. De Veritas Custom Install lijn bestaat uit de V2.3WM welke overeenkomt met de V2.3i vloerstaande luidspreker en de V2.2WM, die logischerwijs met de V2.2i boekenplank luidspreker overeenkomt.

Energy Veritas Custom Install

De V2.2HM, technisch gelijk aan de V2.2WM is door zijn horizontale montage prima geschikt om als center luidspreker te worden gebruikt. De V2.1WM is niet alleen een prima alternatief voor de V2.0Ci centerluidspreker, maar kan als wandinbouw ook worden ingezet als achter luidspreker. Zowel de V2.3 en V2.2 modellen zijn voorzien van een Convergent Sound Module die voor een breed en nauwkeurig midden en hoge tonen weergave zorgt.

Energy Veritas Custom Install

Voor plafondmontage is de V2.0CM het paradepaardje in de Veritas lijn. Uniek is de mogelijkheid om deze inbouwluidspreker in te stellen als bi-pole of als di-pole weergever en de speciale opstelling van de twee midrange weergevers en de tweeter. Toch is de inbouw diameter beperkt tot slechts 24 cm. Eveneens voor plafondinbouw, maar dan met een diameter van 19 cm is de tweeweg V1.0CM leverbaar. Beide luidsprekers zijn niet alleen geschikt om als achterluidspreker te dienen in een surround opstelling, maar kunnen ook uitstekend als extra luidspreker in bijvoorbeeld keuken, studeerkamer of slaapkamer worden ingebouwd, iets wat uiteraard ook geld voor de wandinbouw luidsprekers.

Om een optimale weergave te verkrijgen zijn de Veritas inbouwluidsprekers, op de V2.1WM na, uitgerust met een schakelaar om de inbouwpositie te kunnen instellen. Een luidspreker in een hoek reflecteert zijn geluid immers anders als gemonteerd midden in een wand.

Voor de luidsprekers zijn inbouwramen en (brand-werende) kappen leverbaar.

EDITORS' CHOICE