NIEUWSKenwood

Kenwood introduceert K-701


Redactie HiFi.nl | 13 april 2005 | Kenwood

(ingezonden mededeling)

Uithoorn, april 2005 - Kenwood introduceert dit voorjaar een nieuwe lijn high-end hifi in compact formaat, de K-Series. De K-Series wordt vertegenwoordigd door de K-701, een hifi-component dat doet terugdenken aan de beroemde HD-1000 die Kenwood midden jaren negentig op de markt bracht.

Wat onmiddellijk aan het systeem opvalt, is de eenvoud van de opbouw van het (3 mm dikke!) aluminium voorpaneel. Overbodige knoppen zijn achterwege gelaten om de bediening zo eenvoudig mogelijk te houden. Meer specifieke functies kunnen via de afstandsbediening worden bediend.

Kenwood K-701

De K-701 is voorzien van een 28-bit ΣDSP volledig digitaal voorversterkercircuit. Dit betekent dat vanaf het lezen van de CD tot vlak voor het versterkingsproces alles via digitale processen verloopt. In theorie ontstaat er dus geen enkel verlies in toonkwaliteit. De CD-speler is daarnaast uitgerust met een hoogwaardige 24-bit Burr-Brown D/A-convertor.


Auto Room EQ
De K-701 wordt geleverd inclusief een speciale Auto Room EQ microfoon. Hiermee kan de gebruiker automatisch de meest optimale geluidsinstelling verkrijgen, voor de ruimte waarin de K-701 wordt gebruikt. De mircofoon meet de afmetingen van de ruimte, de luisteromstandigheden, de luidsprekerkarakteristieken en de gekozen instellingen. De digitale voorversterker analyseert vervolgens deze metingen en stelt middels o.a. tijdvertraging de optimale audioweergave voor die ruimte en luisterpositie in.

Kenwood K-701
 

Hoogwaardige interne opbouw
Zoals hierboven al blijkt, is de interne opbouw van de K-701 op hifi-componenten niveau. Naast de keuze voor de beste componenten zijn ook een aantal specifieke elementen aangepakt om de kwaliteit te optimaliseren. Omdat bijvoorbeeld externe trillingen de weergavekwaliteit nadelig kunnen beïnvloeden, is de behuizing van de K-701 extra stijf uitgevoerd. Daarnaast zijn de koelribben voor de voeding en de versterker (normaal gesproken in één) nu van elkaar gescheiden. Dit elimineert interferentie en verbetert de warmte-afgifte, hetgeen weer resulteert in een minimalisering van de warmte-invloed op de geluidskwaliteit.

Klik hier voor een vergrote afbeelding

Kenwood maakt in dit systeem bovendien gebruik van het in eigen huis ontwikkelde Advanced Ground Line-principe. Dit principe staat voor een zo logisch mogelijk massaspoor, ofwel de route die de massa van voeding en versterker volgt. Deze is zodanig bepaald dat wederzijdse interferentie en een eventuele aardlus worden voorkomen.

Hoogwaardige luidsprekers
De K-701 wordt standaard geleverd met hoogwaardige 2-weg luidsprekers. Deze luidsprekers, die net als het systeem zelf voorzien zijn van schroefaansluitingen voor serieuze luidsprekerkabels, zijn onlangs als "zeer goed" (95 van de 100 punten) getest door een vooraanstaand Japans hifi-magazine. Ook de kritieken in Europa zijn zeer lovend. De dikke MDF-behuizing en het hoogwaardige luidspreker cross-over netwerk garanderen een trillingsvrije en kwalitatief hoogstaande geluidsweergave. De K-701 is per direct leverbaar.

Kenwood K-701


Prijs:

K-701: 399 euro

EDITORS' CHOICE