NIEUWSSony

Sony Network Walkman met harddisk


Redactie HiFi.nl | 21 april 2005 | Sony

(ingezonden mededeling)

De nieuwe digitale audiospeler met 20GB harddisk van Sony, de NW-HD5 Network WALKMAN, biedt een verbluffende afspeelduur van 40 uur(1) op één batterijlading en opslagruimte voor maar liefst 13.000 tracks(2). De nieuwe speler heeft bovendien een bijzonder innovatieve gebruikersinterface en is verkrijgbaar in de kleuren zwart, zilver en rood.

Een zevenregelig, helder verlicht LED-display staat, in combinatie met Sony`s nieuwe "Follow Turn"-functie, garant voor een zeer eenvoudige bediening. De displayweergave verschuift naargelang de Network WALKMAN in een andere positie wordt gehouden, waardoor de zichtbaarheid sterk wordt verbeterd. De Follow Turn-functie maakt gebruik van de G-Sensor technologie om automatisch de horizontale of verticale positie van de audiospeler te detecteren en past vervolgens de positie van het display en de functietoetsen daaraan aan.

Sony NW-HD5

Sony`s vermaarde Stamina-batterijtechnologie biedt een onafgebroken afspeelduur van bijna twee dagen. De batterij kan door de gebruiker zelf worden vervangen en is overal verkrijgbaar.

Ondanks de vele mogelijkheden heeft de nieuwe Network WALKMAN een zeer bescheiden formaat. Het in een aluminium behuizing ondergebrachte apparaatje weegt slechts 135 gram en past eenvoudig in de palm van de hand.

De NW-HD5 wordt compleet geleverd met een hoogwaardige hoofdtelefoon, een wisselstroomadapter en een USB-kabel. De meegeleverde SonicStage 3.1-software stelt gebruikers in staat om muziek van CD om te zetten in het ATRAC3plus- of MP3-formaat en biedt eenvoudige toegang tot "CONNECT", Sony`s online muziekservice met meer dan 600.000 tracks en albums. De NW-HD5 is leverbaar vanaf mei 2005 en heeft een adviesverkoopprijs van 299 euro.

(1) Bij gebruik van ATRAC3Plus 48kbps
(2) Bij gebruik van ATRAC3Plus 48kbps

EDITORS' CHOICE