NIEUWSSony

Sony VAIO RA304 Home Server


Redactie HiFi.nl | 30 april 2005 | Sony

(ingezonden mededeling)

De nieuwste Home Server van Sony biedt uitstekende prestaties op hardwaregebied, draadloze netwerkmogelijkheden voor het uitwisselen van audiovisueel materiaal en volledige ondersteuning van High Definition-video.

De VAIO VGC-RA304 wordt het hart van de digitale leefomgeving. In dit model zorgen geavanceerde vernieuwingen op het gebied van PC-architectuur, processorvermogen en beeldkwaliteit voor de prestaties die u van een echte Home Server mag verwachten. De RA304 communiceert met radio en televisie via een nieuwe Network Media Receiver. Gebruikers hoeven niet meer achter de PC te zitten, maar hebben vanuit hun luie stoel toegang tot beeld en geluid. De afstandsbediening en de TV-interface zorgen voor optimaal gebruiksgemak bij het bekijken van video`s en foto`s en het luisteren naar muziek.

Sony VAIO VGC-RA304

Ook de VGP-MR100E Network Media Receiver biedt volledige ondersteuning voor High Definition (HD), zodat gebruikers kunnen genieten van de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van digitale camcorders en televisie. Beelden die zijn opgenomen met een commerciële HD-camcorder zoals de Sony HDR-FX1, kunnen op de RA304 worden bewerkt en vervolgens naar een HD-TV worden geleid via het bijgeleverde WLAN-toegangspunt en de functie voor draadloze communicatie van de Network Media Receiver.

AV-IT stelt bijzonder hoge eisen aan het systeem, maar de RA304 kan deze uitdaging op elk niveau aan. De Intel Pentium 4-processor 560J levert de benodigde rekenkracht, terwijl twee vaste schijven in een RAID-array zorgen voor een enorme capaciteit én de snelheid die nodig is voor een vloeiende weergave van audiovisueel materiaal. Het apparaat is daarmee uitstekend uitgerust voor zijn rol als Home Server. Maar er is meer. De pc bevat een NVIDIA GeForce 6600 grafische kaart en supersnelle PCI Express 16X-bus, zodat de 3D-effecten van de allernieuwste games optimaal tot hun recht komen. Dankzij een supersnel DDR400-geheugen van maar liefst één gigabyte kunnen gebruikers elk programma probleemloos gebruiken.

Ook in esthetisch opzicht telt de RA304 mee, dankzij het radicaal `transparante` ontwerp, dat zorgt voor betere luchtcirculatie en het apparaat een unieke uitstraling geeft. Het geavanceerde koelsysteem staat garant voor een geruisloze werking en het draadloze toetsenbord met dito muis bieden optimaal gebruiksgemak. De kabelvrije benadering gaat nog verder. De PC is uitgerust met een afstandsbediening voor gebruik van de PCTV-functies en het afspelen van DVD`s en audio-CD`s.


Prijs:

De VGC-RA304 (incl. VGP-MR100E) heeft een adviesprijs van 2799 euro.

EDITORS' CHOICE