NIEUWS

Sonos digital Music leverbaar


Redactie HiFi.nl | 15 mei 2005

(gezien op het Internet)

Het Sonos(TM) Digital Music System vanaf juni leverbaar voor liefhebbers van digitale muziek.

Sonos Inc. heeft aangekondigd dat het bedrijf een Europese vestiging heeft geopend en dat het bekroonde Sonos(TM) Digital Music System vanaf juni beschikbaar is voor liefhebbers van digitale muziek in Europa.

Het Sonos Digital Music System is het eerste en enige digitale muzieksysteem voor meerdere ruimtes met een draadloze afstandbediening met  lcd-kleurenscherm. Hiermee kunnen consumenten al hun digitale muziek overal in huis afspelen.

Sonos

De Europese onderneming van Sonos is gevestigd in Hilversum en wordt geleid door de managing director voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika, Ingvar Meijers. Voordat Meijers in dienst trad bij Sonos leidde hij de Europese verkoop bij Sitecom, een leverancier van particuliere en zakelijke netwerkapparatuur. Ook bracht hij meer dan negen jaar door bij Microsoft waar hij onder andere meewerkte aan de Europese introductie van de Xbox.

"De Europese vraag naar een digitaal muzieksysteem dat in verschillende ruimtes gebruikt kan worden is over de laatste twee jaar toegenomen," zei Ingvar Meijers, directeur Sales & Operations bij Sonos Inc. "De populariteit van digitale muziek in Europa blijft de verwachtingen van analisten overstijgen en ik ben zeer verheugd om een bijdrage te kunnen leveren aan de levering van Sonos aan liefhebbers van digitale muziek in Europa."


Het product

Het Sonos Digital Music System bestaat uit twee stijlvolle onderdelen:

de Sonos(TM) ZonePlayer, een genetwerkte audiospeler die muziek verspreidt, speelt en versterkt in iedere willekeurige ‘zone’ in huis en de Sonos(TM) afstandbediening, een draadloos apparaat met kleurenscherm waarmee de gebruiker overal toegang heeft tot de muziek en deze kan aanpassen en bedienen -- van de slaapkamer tot de achtertuin.

De ZonePlayer levert een fantastisch geluid in iedere kamer van het huis via een krachtige en compacte versterker van 50 watt met audio specificaties van componentkwaliteit. De ZonePlayer kan een grote variëteit aan muziekbestanden afspelen, waaronder MP3, WMA, AAC (MPEG4), FLAC, AIFF, Ogg Vorbis en WAV, die zijn opgeslagen op een PC, Mac of Network Attached Storage (NAS), en wordt geleverd met Internetradiostations die naar eigen voorkeur kunnen worden aangepast. De ingebouwde draadloze capaciteiten bieden de gebruiker flexibiliteit wat betreft de installatie en dit zonder enige bijkomende kosten of noodzakelijke andere apparatuur.

De intuďtieve afstandbediening, ontworpen met lcd-kleurenscherm en een scrollwiel, biedt consumenten eenvoud -- kies een zone/ruimte, een muziekstuk en druk op spelen – zonder belemmering van direct zicht. Muziekliefhebbers kunnen hetzelfde muziekstuk tegelijkertijd in iedere kamer afspelen of verschillende muziekstukken in verschillende kamers, een avondvullende speellijst samenstellen of hun collectie opnieuw ontdekken door willekeurig afspelen te selecteren. De mogelijkheden zijn praktisch onbeperkt. Het hoge resolutie lcd-scherm toont wat er in iedere zone op ieder tijdstip wordt gespeeld, inclusief de beschikbare albumkunst.

Meer informatie over het Sonos Digital Music System http://sonos.com.

EDITORS' CHOICE