NIEUWSB&W

van Duppen Mistral primeur


Redactie HiFi.nl | 24 juni 2005 | B&W

(ingezonden mededeling)

Van-Duppen is een nieuw Nederlands luidsprekermerk, dat tijdens de VAD-show 2004 voor het eerst aan een enthousiast publiek gedemonstreerd werd. Vanaf nu is ook het model Mistral (115*30*46 cm) leverbaar, dat het gat tussen de relatief kleine luidsprekers The Breeze  en de qua vormgeving vrijwel identieke grotere broer Tornado moet opvullen.

Ook bij de Mistral luidsprekers is weer zeer bewust gekozen voor een 2-weg systeem, bestaande uit een magnesium woofer en een magnetostaat voor de hogere frequenties. De zeer snelle en uiterst nauwkeurige magnetostatische luidsprekerunit maakt o.a. dankzij een nieuw membraanmateriaal een hoge belastbaarheid met uitzonderlijk lage vervorming mogelijk en combineert voortreffelijk met de al even vervormingsarme 22cm woofer.

van Duppen Mistral

Om te voorkomen dat de twee speakerunits elkaar nadelig kunnen beïnvloeden bezitten ze beide een eigen compartiment in de zeer zware en solide kast. De kast bestaat uit een sandwichconstructie van verschillende materialen. Aan de onderzijde bevindt zich de basreflexpoort die het frequentiebereik laat doorlopen tot onder 28 Hz. Hiervoor is het wel noodzakelijk de speakers te plaatsen op de standaard meegeleverde Nordost Pulsar Point kegels. Ook zijn de luidsprekers intern standaard voorzien van Nordost bekabeling en zeer hoogwaardige filtercomponenten.
 
Al met al is dit een luidspreker waarbij veel aandacht is besteed tot in de kleinste details en waarover nog veel geschreven zou kunnen worden. Maar waar het uiteindelijk toch om draait is de geluidskwaliteit. De weergave is zeer homogeen en loepzuiver, van de hoogste tonen tot en met het krachtige en ver doorlopend laag en bezit een voortreffelijke plaatsing. Het beste kunt u dit zelf beoordelen door deze luidsprekers eens uitgebreid te gaan beluisteren.

van Duppen Mistral
 
Hifi-Studio Sowell heeft de primeur om als eerste winkel in Nederland de splinternieuwe Van Duppen Mistral luidsprekers aan het publiek te kunnen demonstreren. De zeer hoogwaardige vloerstaande luidsprekers verdienen topklasse apparatuur en staan daarom klaar om gedemonstreerd te worden met o.a. de voortreffelijke DK Design VS-1, Accuphase 408 of de Marantz PM-11 S1 versterker en Marantz SA-11S1 sacd-speler, waarmee ze een zeer muzikale combinatie vormen. Ook heeft Hifi-Studio Sowell de kleinere The Breeze luidsprekers klaar staan voor een indrukwekkende demonstratie.

De luidsprekers zijn op bestelling leverbaar in vele lak en/of hout soorten, voor een perfecte integratie binnen uw interieur.


Prijzen:
Van Duppen Mistral is leverbaar vanaf 4.500 euro per stuk
The Breeze inclusief voet is leverbaar vanaf 2.750 euro per stuk

MERK

EDITORS' CHOICE