NIEUWSEnergy

Energy Take serie compleet


Redactie HiFi.nl | 04 augustus 2005 | Energy

(ingezonden mededeling)

Enige tijd geleden heeft Energy Speaker Systems Systems de eerste leden van de Take familie geïntroduceerd; de Take SAT en Take LCR. Deze compacte luidsprekers hebben in korte tijd al veel waardering geoogst. Nu introduceert Energy de Take TWR en Take FPS en daarmee is de Take familie compleet.

De Take TWR (TWR staat voor tower) is een vloerstaande, aluminium luidspreker. De Take TWR is voorzien van vier woofers en één aluminium tweeter. De woofers zijn voorzien van een “Elliptical Surround”. Deze vondst van Energy realiseert met behulp van een relatief kleine driver toch een diepe en strakke bas.

Energy Take serie

De tweeter in de Take TWR is dezelfde tweeter die in alle andere de Take modellen wordt gebruikt. Deze hoge tonen luidspreker wordt al vanaf een zeer lage frequentie ingezet zodat een extra breed geluidsbeeld kan worden gecreëerd. Bovendien is de tweeter in zijn eigen behuizing geplaatst wat interferentie tegengaat.

De Take FPS is een compacte uitvoering van de Take TWR. Deze FPS, wat voor Flat Panel Solution staat, is perfect te combineren met moderne flat panel televisies als LCD en plasma. De luidspreker kan zowel verticaal als horizontaal worden gebruikt om ook dienst te kunnen doen als centerkanaal luidspreker.

De Take TWR en de Take FPS zijn voorzien van een afneembare glazen voet en worden compleet geleverd met muurbeugels. De grille, tot slot, is magnetisch bevestigd aan de luidspreker. Beide modellen zijn leverbaar in zilver of zwart.

De nieuwe Take luidsprekers zijn nu beschikbaar en hebben een verkoopprijs van 549 euro voor de Take TWR en 399 euro voor de Take FPS. Alle luidsprekers uit de Take familie worden per stuk geleverd zodat het juiste menu voor iedere specifieke situatie kan worden samengesteld.

De Energy Take luidsprekers zijn niet alleen voor design liefhebbers ontworpen, maar juist ook voor de kritische film of muziekliefhebber die toch een stijlvolle luidspreker oplossing zoekt!

EDITORS' CHOICE