NIEUWSB&W

EISA Award Pioneer PDP-506XDE


Redactie HiFi.nl | 19 augustus 2005 | B&W

(ingezonden mededeling)

Melsele, België, 16 augustus 2005 - Voor de tweede keer op rij heeft Pioneer de hoogste prijs van de home entertainment sector ontvangen voor de uitmuntendheid van haar ‘HD ready’ ‘PURE Vision Black’ plasma-TV’s. De European Image and Sound Association (EISA) – een jury bestaande uit de redacteurs van 50 toonaangevende Europese elektronicatijdschriften voor consumenten – heeft de Pioneer PDP-506XDE uitgeroepen tot ‘Europese plasma-TV van het Jaar 2005-2006’.

‘De prijs bevestigt opnieuw dat Pioneer voor de kritische consumenten onbetwistbaar de beste koop is onder de plasma-TV’s,` verklaart Marnix Somers, Directeur, Afdeling Consumer Plasma, Pioneer Europa.

Pioneer PDP-506XDE

Die onlangs aangekondigde Pioneer PDP-506XDE beschikt over een 50 inch scherm met een geïntegreerde analoge/digitale tuner. Hij biedt een naadloze connectiviteit met alle andere digitale producten van Pioneer en zorgt zo voor een perfect, ‘ruisvrij home entertainment systeem voor de digitale woning van vandaag.

Marnix Somers voegt daaraan toe: ‘De hartslagen van het Home Theatre zijn de recorder, de ontvanger en het scherm. Het is een groot eerbetoon aan Pioneers technische innovatie en in het oog springende stijlen dat het in de drie categorieën EISA’s “Beste van het Jaar” is.’

Het citaat van EISA luidt als volgt:
Pioneer PDP-506XDE‘Voor het tweede jaar op rij is Pioneer de allerbeste op het vlak plasma-TV gebleken. De Pioneer PDP-506XDE combineert talloze innovaties om een nieuwe norm te zetten op het vlak van plasmabeeldkwaliteit. In het “PUREBLACK” scherm van de zesde generatie wordt het lichtrendement verbeterd en wordt ongewenste lichtuitvoer verminderd, waardoor de scherpte en het contrast verbeteren terwijl het globale energieverbruik wordt gereduceerd`.
‘Het nieuwe PURE Drive 2HD schakelschema genereert diepere zwartkleuren zonder details op te offeren, en een in verscheidene stappen instelbare 3D Y/C filter, specifiek voor PAL, verbetert de prestaties van de analoge tuner drastisch. En voor wie de allerbeste beeldkwaliteit wil, zijn er ingebouwde ISF Calibration Configuration tools met wachtwoordbeveiliging, die bijkomende dag- en nachtinstellingen toevoegen om te voldoen aan de internationaal erkende uitzendvoorwaarden`.

Kenmerken van het gamma ‘PURE Vision Black’
De zesde generatie van Pioneers plasmatelevisies biedt vier nieuwe modellen die voortbouwen op de EISA-prijswinnaars van 2004-2005 met twee boeiende innovaties die dit jaar erkend zijn: een nieuw PUREBLACK scherm en de PURE Drive 2HD.

In het PUREBLACK scherm is een reeks opvallende verbeteringen aangebracht. De Crystal Emissive Layer verbetert de stabiliteit van de kleurenontlading van de cellen spectaculair. Dat resulteert in zuiverdere kleuren met superieuren zwarttinten. Een beter lichtrendement reduceert ook het stroomverbruik, terwijl de Deep Waffle Rib Structure van de plasmacellen inhoudt dat de cel langs alle kanten afgedicht is, zodat er geen licht ontsnapt. De voordelen zijn een superieure helderheid en een maximale beeldintensiteit.
De Direct Colour Filter verhoogt de beeldkwaliteit en operationele efficiëntie. Door niet langer glas te gebruiken voor de voorfilter van het plasmascherm, worden reflecties geëlimineerd die afkomstig zijn van extern licht dat doorgaans wordt geproduceerd door de verscheidene oppervlakken. De filter reduceert ook interne lichtweerkaatsingen van het scherm zelf en verscherpt het contrast en de kleurzuiverheid.

PURE Drive 2HD is Pioneers gepatenteerde geavanceerde, volledige digitale videoverwerkingstechnologie. Het beschikt over volledige 10-bits verwerking en and i-CLEAR Drive om video weer te geven met een voortreffelijke, fijne gradatie. Andere belangrijke kenmerken zijn digitale ruisonderdrukking, MPEG-ruisonderdrukking en Active Dynamic Range Expansion.

In samenwerking met de Imaging Science Foundation (ISF) heeft Pioneer ‘C³’ – Custom Calibration Configuration geïntegreerd. Daarmee kunnen installateurs een ‘op maat gesneden’ service aanbieden om het plasma haarfijn af te stellen op de kijkomgeving van de klant. Met het systeem kunnen precieze instellingen van beeldaanpassingen worden opgeslagen in twee bijkomende beeldmodi; een voor helder/daglicht en een voor halfduistere omstandigheden.

Naast de erkenning van de uitmuntendheid van Pioneers PDP-506XDE ‘PURE Vision Black’ plasmascherm, kende EISA de begeerde ‘Beste van’ prijzen voor 2005-2006 toe aan de Pioneer DVR-530H digitale videorecorder en de VSX-1015 home cinema ontvanger. De VSX-1015 situeert zich in het middensegment Pioneers gamma ontvangers, terwijl de DVR-530H nog twee broertjes heeft in het segment van de DVD/HDD-recorders.


Beschikbaarheid

Plasma TV PDP-506XDE: vanaf september 2005

MERK

EDITORS' CHOICE