NIEUWSVPI

VPI introduceert Aries 2 Black Knight


Redactie HiFi.nl | 05 september 2005 | VPI

(ingezonden mededeling)

Nieuw van draaitafelfabrikant VPI is de Aries Black Knight. Dit is een complete draaitafel, waar je alleen nog een element bij dient te kopen. Het is een relatief betaalbaar alternatief voor de gewone Aries, zeker als je ziet wat je allemaal krijgt voor de prijs.

VPI Aries 2 Black Knight

De Aries 2 Black Knight is dé keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een draaitafel die qua prestaties dicht aanleunt bij een TNT, maar niet diens prijs kunnen of willen betalen. Het gebruikte omgekeerde lager is trouwens verwant aan dit van het topmodel, de HRX. De schacht van het lager draait op een plaat van Teflon. De motor is quasi dezelfde als deze van de TNT met als groot verschil dat deze van de Black Knight ongeveer 2 cm korter is en 2kg lichter.

Het omgekeerde lager zorgt ervoor dat de `ball bearing` zich net onder het plateau bevindt. Aangezien de riem ook aan het plateau zijn werk doet, is het zo dat hoe dichter de vinylplaat zich bij de bal bevindt, hoe minder `wobble` (hobbelzweving in het Nederlands) het element zal ondervinden. Er blijft natuurlijk steeds een beetje wobble aanwezig, maar de meeste wordt nu aan de bodem van het plateau geproduceerd en het minste aan de oppervlakte. Een idee dat schitterend is in al zijn eenvoud!

Voor een zo efficiënt en optimaal mogelijke stabiliteit en demping, is het chassis van de Aries 2 Black Knight gemaakt uit een MDF-plaat van ongeveer 5 cm dik, die met een zware stalen plaat bevestigd is aan de onderzijde. De afwerking gebeurt in drie lagen zwarte polyesterverf. Dit zorgt voor een heel mooie en duurzame afwerking. De behuizing wordt nog verder ondersteund door vier aluminium spikes, waarvan het onderste gedeelte bestaat uit geharde stalen balletjes. Hierin wordt geen gebruik meer gemaakt van Neoprene rubberen ophanging uit de originele Aries. Het ronde armbord van de Aries tenslotte bestaat uit 2,5cm dik zwart acryl, na langdurig en veelvuldig onderzoek gekozen vanwege de prima geluidsmatige effecten in combinatie met de MDF-omkadering. Vergeet ook niet om de recente recensie van het Duitse blad Stereo eens te lezen!

Prijs:
3750 euro

EDITORS' CHOICE