NIEUWSB&W

Wi-Fi radio Acoustic Energy


Redactie HiFi.nl | 08 september 2005 | B&W

(ingezonden mededeling)

Acoustic Energy introduceert ‘s werelds eerste Wi-FI internet radio met toegang tot meer dan 10.000 internet radiostations wereldwijd.  

Acoustic Energy introduceert een geheel nieuw concept in home entertainment – ’s werelds eerste Wi-Fi radio voor streaming Real Audio internet radiostations en ondersteuning van WMA en MP3. Internet radio is hot- met vele duizenden radiostations on-line op ieder moment. Leuk als je achter de PC zit maar wat als deze niet aan staat of niet onder handbereik is zoals in de keuken, woonkamer of slaapkamer?

De oplossing komt van Acoustic Energy met de Wi-Fi radio – ‘s werelds eerste streaming mediaspeler die toegang bied tot 99% van alle beschikbare internet radiostations waar dan ook ter wereld. De Wi-Fi radio speelt alle drie de streaming formaten die op dit moment beschikbaar zijn en geeft de mogelijkheid om naar ieder gewenst station te luisteren, van Radio3  tot Radio Calypso uit Brazilië.

Er is geen abonnement nodig, behalve een beschikbare draadloze internet toegang.

Klik hier voor een vergrote afbeelding

De AE Wi-Fi radio is ontworpen in Engeland door de legendarische luidsprekerfabrikant Acoustic Energy, met als technische partner de internetradio specialist Reciva uit Cambridge UK.

Hoe werkt het? De AE Wi-Fi radio zoekt automatisch naar een beschikbaar Wi-Fi netwerk (met WEP encryptie indien voorhanden) en gebruikt de beschikbare breedbandverbinding om contact te maken met de gateway van Reciva. Zodra de AE Wi-Fi radio verbinding heeft wordt de meest actuele informatie in de radio geladen en krijgt u de keus uit beschikbare internet radiostations. De radio stations zijn alfabetisch per land of per genre te kiezen. U kiest het station waar u naar wenst te luisteren met de draaiknop en drukt op “play” als u uw station van keuze heeft gevonden – zo simpel kan het zijn. De klank is natuurlijk goed als het van Acoustic Energy komt.  

Iedere keer dat u de radio aan zet zal deze de laatste informatie met beschikbare stations laden, zowel van LIVE zenders als van “on demand” servers. Luisteren naar uw eigen MP3 audio bestanden is ook mogelijk. De AE Wi-Fi radio kan verbinding maken met de eigen bibliotheek en muziek ontsluiten op naam van artiest, album of een playlist. Er is zelf een klok aanwezig waarmee het de meest veelzijdige  wekkerradio wordt. 

De AE Wi-Fi radio is een ware revolutie op het gebied van audio entertainment met ongekende radio mogelijkheden, makkelijke bediening, goed geluid en dat zonder enige abonnementskosten.


Prijs:
Winkel verkoopprijs circa 299 euro


Veel gestelde vragen

Heb ik een breedband internetverbinding nodig?
Ja. De AE Wi-Fi radio maakt gebruik van het draadloze Wi-Fi protocol 802.11b of 802.11g dat beschikbaar is op de meeste draadloze breedband modems.

Moet mijn PC aan staan?
Niet als u zonder PC verbinding kunt krijgen met de breedband aansluiting.

Zijn er abonnement kosten?
Nee. Alle informatie die u gratis van het internet haalt is ook gratis op de AE Wi-Fi radio. Toekomstige “abonnement gebaseerde diensten” zullen wel afgerekend moeten worden. 
De AE Wi-Fi radio is hiertoe voorbereid.

Hoe werken interactieve diensten?
De AE Wi-Fi radio is voorzien van een “reply” toets om te kunnen reageren op mogelijke prijsvragen, uw mening te geven of andere mogelijke diensten als die op de radiostations voorhanden zijn.

Wi-Fi radio van Acoustic Energy

Kan ik muziek die op mijn PC is opgeslagen afspelen?
Ja. De AE Wi-Fi radio kan ook uw elders opgeslagen bestanden afspelen.
Mogelijke formaten zijn: MP3, WMA en Real Audio Media files.

Kan ik een hoofdtelefoon gebruiken of mijn bestaande Hi-Fi systeem aansluiten?
Ja. De AE Wi-Fi Radio heeft een 3,5 mm stereo jack aansluiting voor een hoofdtelefoon of voor het aansluiten op uw HiFi systeem.

Wanneer komt de AE Wi-Fi radio beschikbaar in Nederland?
De AE Wi-Fi radio zal vanaf medio November 2005 in de winkel te koop zijn. Een van de meest gewilde cadeaus voor de kerst?

Technische details

  • ondersteunt Real Audio, MP3 en Windows Media streams
  • 802.11b en 802,11g Wi-Fi verbinding
  • 128-bit (max) WEP beveiliging
  • ondersteunt HTTP protocol
  • ‘Reply Key’ voor toekomstige interactieve toepassingen
  • Linux OS Kernel  

Feiten over internet radio

  • Meer dan 2,500 internet radio stations wereld wijd
  • Meer dan 6 miljoen mensen luisteren reeds via internet
  • De meeste FM/DAB stations zijn ook via internet beschikbaar
  • Internet radio is mondiaal – ieder station, op iedere tijd, overal.

Meer informatie

Viertron BV
Marijn Nederlof
Zuideinde 2
2991 LK  Barendrecht

Tel. 0180-618355
Fax. 0180-619967

www.viertron.nl
info@viertron.nl

MERK

EDITORS' CHOICE