NIEUWSB&W Range

B&W XT-serie geintroduceerd


Redactie HiFi.nl | 03 oktober 2005 | B&W Range

(ingezonden mededeling)

Voor subliem geluid hoeft de woonkamer niet te veranderen in een geluidsstudio. B&W heeft met de XT-serie haar hoogkwalitatieve luidsprekers in een aluminium behuizing gegoten. De mooi vormgegeven XT-serie bestaat uit een vloerstaande, een boekenplank en een center speaker.

B&W XT-serieDe XT-luidsprekerserie werd door het designteam ontwikkeld als antwoord op de vraag naar een slanke, compacte en elegante luidspreker zonder concessies te doen aan de vermaarde B&W kwaliteit. Deze nieuwe range speakers biedt veeleisende audioliefhebbers een combinatie van een aantrekkelijk design met een topkwaliteit geluid.

Boekenplank
De XT-serie bestaat uit drie varianten. De XT4, de ranke vloerstaande driewegspeaker, is bedoeld als hoofddeel of stereopaar, met een verrassende diepe en krachtige bas. De boekenplankluidspreker XT2 is in essentie een tweeweg uitvoering van de XT4. De boekenplankluidspreker is niet alleen te gebruiken op de plank, maar kan met de meegeleverde muurbeugels ook aan de muur worden bevestigd. Deze uitvoering is ideaal toepasbaar bij surround channel applicaties of voor gebruik van alle kanalen in kleinere uitvoeringen. Het derde model in deze serie is de centerspeaker XTC die de XT4 en XT2 completeert zowel op geluidsniveau als uiterlijk. De drie modellen samen zijn met de B&W subwoofer PV1 ideaal toepasbaar als home cinema speakerset.

Compacte behuizing
Voor het sublieme geluid van de XT-serie stond B&W voor de uitdaging om al haar bestaande technologie in deze compacte behuizing onder te brengen. Dat wil zeggen geen houten kast die het geluid optimaal vormgeeft, maar een aluminiumkast die dezelfde kwaliteit moest waarborgen. De superieure akoestiek is nu overgoten met een modern aluminium uitstraling. De luidsprekers van de XT-serie zijn alle uitgevoerd in zijdeglans gepolijst aluminium. Voor de XTC en de XT2 wordt een fraaie muurbeugel meegeleverd, waarmee ze zelfstandig op de vloer kunnen staan of aan de muur bevestigd kunnen worden. Voor de XT2 is een speciale vloerstandaard beschikbaar.

Prijzen
De XT-serie is verkrijgbaar bij de gespecialiseerde audiovakhandel. De prijs voor XT4 bedraagt 1.250 euro per stuk, voor XT2 500 euro per stuk en voor XTC 800 euro per stuk. De vloerstandaard voor de XT2 komt op 149 euro per stuk.

Kijk voor meer informatie op www.bwspeakers.nl.

MERK

EDITORS' CHOICE