NIEUWSHitachi

Hitachi PJ-TX200


Redactie HiFi.nl | 08 oktober 2005 | Hitachi

(ingezonden mededeling)

Hitachi Digital Media Group, onderdeel van de elektrotechnische multinational Hitachi, introduceert de PJ-TX200, het nieuwste topmodel 3lcd-projector. Het showmodel dat tijdens de IFA in Berlijn werd gepresenteerd, is verder verbeterd en in productie genomen. De projector heeft een contrastratio van 7000:1 en levert niet meer dan 24db aan geluid.

Hitachi PJ-TX200

De PJ-TX200 maakt deel uit van de Cine Master-lijn van Hitachi en werkt met de 3lcd-technologie. Dit levert nauwkeurige kleurechtheid op en voorkomt het regenboogeffect, waarbij bewegende beelden een kleurenspoor achterlaten. De projector maakt verder gebruik van Hitachi’s digitale dual iris, een Super ED lens en 10-bit digitale beeldprocessing voor de beste beeldkwaliteit in home cinema.

“Dankzij de verbeteringen ten opzichte van zijn succesvolle voorganger, de PJ-TX100, hoeft de klant geen keuze te maken tussen beeldkwaliteit en contrast. De PJ-TX200 biedt het beste van allebei en levert de gebruiker een echte home cinema-ervaring”, aldus Nick Rogers, Manager Presentation Products bij Hitachi Digital Media Group.

Specificaties
De projector is eenvoudig in gebruik en makkelijk op te zetten. De X2 optische zoomlens is horizontaal en verticaal te verschuiven om een breedbeeld met perfecte afmetingen te vormen. De projector heeft diverse voorgeprogrammeerde beeldinstellingen: normal, cinema, music, sports en dynamic. Daarnaast kan de gebruiker vier profielen opslaan gebaseerd op eigen voorkeuren. Het geluidsniveau van de projector komt niet boven de 24db.

Hitachi PJ-TX200

Om de 720p high definition beelden nauwkeurig weer te geven, maakt de PJ-TX200 gebruik van Hitachi’s Super ED-lenssysteem dat bestaat uit 4 Extra-low Dispersion lenzen in combinatie met asferische lenzen. Volledige 10-bit digitale beeldverwerking zorgt ervoor dat de 1,07 miljard kleuren natuurgetrouw worden geprojecteerd. Het dual iris-systeem en 9-punt gamma control bieden perfecte kleurbalans en aanpassing van de intensiteit van de kleur zwart.

De projector heeft een aansluiting voor vrijwel elke home cinema-set en een HDMI-poort.

Beschikbaarheid
De Cine Master PJ-TX200 is vanaf oktober leverbaar. De adviesprijs bedraagt 1.999 euro

EDITORS' CHOICE