NIEUWSB&W

Weekend - publicatie week 42


Marc Brekelmans | 20 oktober 2005 | B&W

Weekend, voor de één betekent dat een (verplicht) bezoekje aan de (schoon)ouders, voor de ander betekent het lekker twee dagen niets doen of zich juist bezig houden met zijn/haar hobby. Voor audio en videoliefhebbers ligt de tijdsbesteding voor dit weekend al vast…die gaan naar de VAD show in Veldhoven.

Dit is al weer de tiende keer dat de VAD show georganiseerd wordt. Ieder jaar komen er weer meer bezoekers, een teken dat de show in een duidelijke behoefte voorziet. U kunt tijdens de show onze auteurs tegen het lijf lopen. Spreek ze gerust aan…het zijn net mensen. Ook zouden we u graag zien in de Meierij Foyer. Daar staat namelijk de stand van High Fidelity Discs. Dit jaar nemen we meer software mee dan ooit, waaronder een zeer uitgebreide collectie Vinyl. Maar ook voor SA-CD`s, XRCD’s, Dual Discs en normale CD’s kunt u bij High Fidelity Discs terecht en…. we hebben een PIN automaat.

Neem ook eens een kijkje bij onze collega’s van HVT (die verkopen dit jaar weer een rugtas met heel veel leuks daarin) en Vi-Fi (die de mensen achter de schermen bij Mobile Fidelity op de stand hebben).

Voor de thuisblijvers is er natuurlijk altijd nog HiFi.nl. Wij doen verslag van de show in woord en beeld. Daarnaast hebben we ook deze week weer het nodige leesvoer voor u. Zo voelen we de nieuwe Cambridge 540D DVD-speler aan de tand, brachten een bezoek aan Crystal Cable en, zoals iedere week, hebben we weer de nodige software recensies en een column. Daar komt u het weekend volgens ons wel mee door.

Wellicht tot ziens op de VAD show,
Redactie HiFi.nl   

 

Nieuw op HiFi.nl

Hardware

Cambridge Audio Azur 540D, door Rene Smit
Na eerdere positieve ervaringen met een CD-speler van het engelse merk Cambridge Audio valt mij nu de eer te beurt om de 540D DVD-speler uit de Azur serie aan de tand te voelen. Een telefoontje met importeur Dimex resulteerde in een wel erg prompte levering van de speler.

Cambridge Audio 540D

Achtergrondartikelen - Columns

Meet- & Zichtbaar, door Rene van Es
Op de audioshow in Parijs liep ik één van de weinige aanwezige Nederlanders tegen het lijf, Edwin van der Kleij van Siltech Cables. Met hem ontspint zich altijd een gesprek waarin vele aspecten van technologie naar voren komen.


Hi-Visit

Crystal Cable, door Dr. Longbeard & Marja
Het Gelderse Elst is de plaats waar wellicht de meest spraakmakende audio en video kabels vandaan komen. Wij gingen naar Elst voor een gesprek met Gabi van der Kleij over haar bedrijf Crystal Cable, muziek en audio in het algemeen.

Crystal Cable (c) Xingo


Software

Miles Davis - The Cellar Door Sessions 1970 (Vinyl), door Jan de Jeu
Miles Davis tekent op 27 oktober 1955 een platencontract bij Columbia Records, het platenlabel waarbij hij de rest van zijn artistieke leven zal blijven. Platenmaatschappijen brengen graag jubileumuitgaven uit en Sony / Legacy, de huidige eigenaar van het Columbia erfgoed, is daarop geen uitzondering.

Craig David- The Story Goes … (CD), door Timo Schuurbiers
In 2000 leverde de talentvolle David een zeer verdienstelijk debuutalbum af (‘Born To Do It’) en het daarop volgende ‘Slicker Than Your Average’, hoewel kwalitatief minder, was toch nog goed te pruimen. Maar in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Toch gaat het verhaal verder. Maar voor wie?

John Cage - Early Piano Music (CD), door Jan Luijsterburg
De naam John Cage is verbonden met de rol van het toeval in de muziek en met schroefjes, dempers en andere dingetjes die zorgvuldig in een piano gestopt worden om hem te ‘prepareren’ tot iets wat heel anders klinkt. In de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw componeerde hij echter ook voor de ‘gewone’ piano.

Luiz Bonfa plays and sings Bossa Nova (Vinyl), door Jan de Jeu
De gitarist Charlie Byrd en de tenor saxofonist Stan Getz luidden met hun Verve LP "Jazz Samba" een periode in waarin de Bossa Nova, aanvankelijk in de Verenigde Staten maar later ook in Europa, een grote vlucht nam. Daaraan voorafgaand was er echter al die Braziliaanse grootmeester Joao Gilberto die deze muziekstijl onder de aandacht bracht.

Bin-jip (DVD-film), door Jan Luijsterburg
Bin-jip is Koreaans en betekent ‘leeg huis’. Dat slaat niet alleen op de huizen waar Tae-suk als een bijzonder soort inbreker naar binnen gaat, maar ook op de hedendaagse mens.

MERK

EDITORS' CHOICE