NIEUWSB&W

Philips Digital Photo Display


Redactie HiFi.nl | 02 november 2005 | B&W

(ingezonden mededeling)

Eindhoven – Nu steeds meer consumenten in het bezit zijn van een digitale camera, introduceert Philips een elegante oplossing voor het weergeven van digitale foto’s – de Philips Digital Photo Display.

Philips heeft ontdekt dan meer dan 80% van de pc-bezitters met een digitale camera zijn digitale foto’s op de pc bewaart, maar nauwelijks de tijd neemt om ze eens rustig te bekijken of met familie en vrienden te delen. Hoewel digitale fotografie en opslag op de pc er voor zorgen dat consumenten hun fotocollectie gemakkelijk kunnen beheren, blijkt dat slechts 20% van de gemaakte foto’s daadwerkelijk wordt afgedrukt en dat – als dat al het geval is – alleen de mooiste plaatjes worden ingelijst.

Philips Digital Photo Display

Bovendien heeft Philips ontdekt dat veel consumenten hun oude fotocamera inruilen voor een digitale versie, maar helemaal geen pc willen gebruiken – zij willen gewoon een makkelijke oplossing om hun ‘fotografische herinneringen’ te kunnen delen met familie en vrienden.

Met de Philips Digital Photo Display kunnen fotoherinneringen die op een pc zijn opgeborgen of zich nog gewoon op een camera bevinden, in de huiskamer, slaapkamer of op kantoor worden gepresenteerd – en dat alles met het extra voordeel van een heldere, scherpe en frisse LCD-beeldkwaliteit.

Mensen vinden het heerlijk om hun foto’s tentoongesteld om zich heen te hebben, of het nu gaat om herinneringen van een leuke vakantie op de schoorsteenmantel of om kiekjes van dierbaren op het bureau. Maar bij de traditionele fotolijst met een afdruk erin worden deze plaatjes zelden vervangen. Met het Photo Display kan er telkens als u daar zin in hebt een andere foto worden getoond. De foto’s kunnen zelfs zo worden ingesteld dat er een digitale diashow wordt afgespeeld met om de paar seconden een andere foto.

Philips Digital Photo Display

Met zijn stijlvol ontworpen, deels zilveren, deels doorzichtige lijst, waardoor de foto’s op het scherm nog beter uitkomen, is de Digital Photo Display een echte aanwinst voor elk interieur. De lijst kan meteen in gebruik worden genomen, dus er hoeft niets te worden geïnstalleerd of te worden ingesteld.

De Philips Digital Photo Display kan foto’s weergeven vanaf zijn interne geheugen – waar maximaal 80* foto’s op passen, direct vanaf een digitale camera die is aangesloten via USB, of door foto’s te uploaden vanaf een flashgeheugenkaart die in de vier-in-één multi-formatkaartlezer** van de Photo Display wordt geplaatst.

Bovendien kan de Photo Display zowel worden gebruikt voor staande als voor liggende foto’s, en stelt vast als een foto de verkeerde stand heeft en past de stand dan automatisch aan. De Digital Photo Display kan ook zo worden ingesteld dat foto’s gedurende een vaste tijd worden getoond en kan zo worden geprogrammeerd dat de fotolijst op gezette tijden volledig uitschakelt, bijvoorbeeld ’s nachts of als de eigenaar niet aanwezig is.

Prijs en verkrijgbaarheid:
De Philips Digital Photo Display is vanaf deze maand verkrijgbaar en heeft een marktadviesprijs van 229 euro.

*De Digital Photo Display comprimeert foto’s automatisch, zodat zij op het scherm passen. Maar het aantal foto’s dat in het interne geheugen kan worden opgeslagen hangt af van het oorspronkelijke formaat van de foto’s.
**SD/MMC /Memory Stick/Compact Flash

MERK

EDITORS' CHOICE