NIEUWSBenz-Micro

Benz Micro noviteiten


Redactie HiFi.nl | 18 november 2005 | Benz-Micro

(ingezonden mededeling)

Benz Micro Zwitserland heeft onlangs zijn complete topline van Moving Coil elementen bestaande uit de RUBY en de REFERENCE verder verbeterd. De serie 3 elementen zijn ontwikkeld om de leidende rol van Benz Micro verder te kunnen uitbouwen en versterken, en als feestelijke omlijsting van het feit dat eigenaar en ontwerper Albert Lukaschek deze functie als zodanig precies 10 jaar bekleedt!

In het kort zorgt bij de nieuwe RUBY 3 een spoeldesign afgeleid van het topmodel LP voor een nog lagere bewegende massa, zijn sterkere magneten gebruikt en zorgt betere mechanische en elektrische demping voor een hogere resolutie, lineariteit en muzikaliteit!

Benz Micro

Prettig nieuws is dat de verkoopprijzen t.o.v. de voorganger ongewijzigd zijn gebleven!
Het nieuwe EBONY H High Output MC element heeft tevens dezelfde ebbenhouten body als de LP en de Benz Dynascan naald gemonteerd op een verkort naar 5.5 mm Solid Boron cantilever, die verder uitsluitend wordt toegepast bij de LP, RUBY en REFERENCE modellen.

De EBONY H(2400 euro)heeft een spanningsafgifte van 2.5 mV waardoor het rechtstreeks op de MM ingang aangesloten dient te worden terwijl ook low-gain buizen voorversterkers een ideale partner in de EBONY kunnen vinden.

Goed nieuws voor de vele muziekliefhebbers van mono LP’s is dat vanaf nu alle modellen vanaf de ACE op bestelling als mono element geleverd kunnen worden, en dat evenals bij de stereoversie dan ook gekozen kan worden uit een Low, Mid, of High output uitvoering. Tevens is montage van een conische 78 toeren naald mogelijk. De prijzen van de monoversie’s zijn overigens identiek aan de stereo uitvoeringen.

Verdere inlichtingen voor de Benelux:
Sound Design Import
Tel/fax: 0031(0)516-577236
Website : www.sounddesign.nl
Mail: info@sounddesign.nl

EDITORS' CHOICE