NIEUWSBose

BOSE® introduceert AL8 draadloze audio link


Redactie HiFi.nl | 23 november 2005 | Bose

(ingezonden mededeling)

EDAM - In 2004 zijn de LIFESTYLE® DVD home entertainment-systemen van Bose uitgebreid met BOSE® link, een eenvoudig, bekabeld systeem voor audio in het hele huis. Met de introductie van de AL8 draadloze audio link van Bose is het trekken van kabels van kamer naar kamer niet langer nodig, maar blijft de kwaliteit van het geluid wel behouden.
 
De BOSE® link AL8 draadloze audio link voor extra kamers bestaat uit een set met een zender (AL8) en een ontvanger (AR1) en kan worden gebruikt in combinatie met het huidige LIFESTYLE® DVD home entertainment-systeem van Bose. Het AL8-systeem kan binnen enkele minuten worden ingesteld en werkt op basis van radiogolven. 

BOSE® link AL8

Gebruikers hoeven alleen maar de AL8-zender aan te sluiten op het LIFESTYLE® media center in de woonkamer en de stekker van de zender in een stopcontact te steken. In de andere kamers hoeven ze slechts de AR1-ontvanger aan te sluiten op een luidsprekersysteem met BOSE® link of een LIFESTYLE® stereoversterker met BOSE-luidsprekers en de stekker van de ontvanger in een stopcontact te steken. Vervolgens wordt automatisch een draadloze koppeling ingesteld tussen de AL8 en de afzonderlijke AR1-ontvangers. Via deze koppeling worden digitale audio- en opdrachtsignalen verzonden en ontvangen.

Het draadloze AL8-systeem heeft geen kabels en kan eenvoudig door gebruikers worden geïnstalleerd.

“Het AL8 draadloze audio link-systeem voor extra kamers biedt oplossingen voor problemen waarmee de branche voor draadloze elektronica jarenlang heeft geworsteld,” aldus Jim Scammon, directeur van de Bose Home Entertainment Division.  “We zijn van mening dat met deze uitbreiding onze LIFESTYLE® systemen zich onderscheiden van andere home entertainment-oplossingen die momenteel op de markt zijn.”

Het AL8-systeem is niet alleen compatibel met interne bronnen, zoals muziek die met het intelligente weergavesysteem uMusic™ digitaal is opgeslagen op het LIFESTYLE® systeem, CD`s en AM/FM, maar ook met externe audiobronnen die zijn aangesloten op het media center, bijvoorbeeld tv-toestellen of video-, kabel- en satellietapparatuur.

BOSE® link AL8

Het systeem is voorzien van dubbele audiostreaming zodat gebruikers kunnen kiezen uit twee verschillende audiobronnen. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld in de woonkamer naar een film kijken via het LIFESTYLE® 38- of 48-systeem, terwijl in een andere kamer via de luidsprekers kan worden genoten van de opgeslagen muziekverzameling of de radio. Het AL8-systeem kan worden gebruikt voor een draadloze uitbreiding van een LIFESTYLE® systeem naar acht verschillende kamers, zonder extra software of een computer.

Het AL8 draadloze audio link-systeem is geschikt voor alle luidsprekersystemen met BOSE® link, waaronder het nieuwe LIFESTYLE® RoomMate® actieve luidsprekersysteem  en de LIFESTYLE® stereoversterkers die zijn aangesloten op luidsprekers van Bose. Met het nieuwe radiografische PERSONAL® Music Center II van Bose (optionele afstandsbediening) kunnen gebruikers eenvoudig vanuit praktisch elke kamer het LIFESTYLE® media center en de meeste functies van audio-/videoapparatuur aansturen.


Nieuwe FREE FIELD® transmissiecircuit

Het nieuwe FREE FIELD® transmissiecircuit is speciaal ontworpen voor het verzenden van audiosignalen met grote precisie en een groot dynamisch bereik. Het FREE FIELD® transmissiecircuit is daarom ook niet te vergelijken met andere draadloze systemen, die doorgaans zijn ontworpen voor draadloze netwerk- of internettoegang en niet zozeer voor de overdracht van kwaliteitsgeluid.

Dankzij het FREE FIELD® transmissiecircuit wordt zelfs in de buurt van andere draadloze apparatuur, zoals computernetwerken en draadloze telefoons, een helder, stabiel en egaal audiosignaal gerealiseerd. Interferentie van bijvoorbeeld magnetrons kan worden voorkomen door deze niet te dicht in de buurt van het AL8-systeem te plaatsen.

“Hoewel de LIFESTYLE® systemen zijn voorzien van de meest geavanceerde technologie, zijn de systemen zeer eenvoudig in te stellen en te onderhouden en dat past volledig binnen de traditie van de oorspronkelijke LIFESTYLE® systemen,” aldus Scammon. “Dit is de perfecte oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een draadloos audiosysteem voor hun hele huis, maar die hiervoor geen computer willen gebruiken en die bovendien de prestaties en betrouwbaarheid van bekabelde systemen gewend zijn.”


Beschikbaarheid:
De AL8-zender en de AR1-ontvanger zijn uitgevoerd in het zwart en de afmetingen zijn circa 8 bij 15 bij 15 centimeter. Het complete systeem en de afzonderlijke ontvangers zijn vanaf oktober 2005 verkrijgbaar via geautoriseerde BOSE® dealers.


Prijzen:
De gangbare winkelverkoopprijzen (inclusief BTW) van de nieuwe producten zijn als volgt:

- AL8 draadloze audio link voor extra kamers: 499 euro
- Aanvullende AR1-ontvanger: 199 euro
- PERSONAL® Music Center II (afstandsbediening): 225 euro
- RoomMate® actief luidsprekersysteem inclusief PERSONAL® Music Center II: 699 euro
- RoomMate® actief luidsprekersysteem inclusief RC18S (afstandsbediening): 599 euro

EDITORS' CHOICE