NIEUWSB&W

WK voetbal in HD kwaliteit


Redactie HiFi.nl | 16 december 2005 | B&W

(ingezonden mededeling)

Delft, 13 december 2005 - De kabelbedrijven Essent Kabelcom en Casema en Samsung Electronics Benelux hebben hun strategische samenwerking uitgebreid voor de introductie van hoge definitie televisie (HDTV) in Nederland in het tweede kwartaal van 2006. Klanten van Essent Kabelcom en Casema kunnen hierdoor van de uitzendingen van het WK voetbal 2006 genieten in de allerhoogste beeldkwaliteit via een gebruiksvriendelijke digitale ontvanger van Samsung. Daarnaast zijn Samsung, Essent en Casema overeengekomen dat zij gezamenlijk HDTV in Nederland gaan promoten.

Televisie in HD-kwaliteit (1080i) geeft in vergelijking met de traditionele televisiekwaliteit zeer scherpe en heldere beelden met uiterst levensechte kleuren. De digitale ontvanger van Samsung decodeert hiervoor de MPEG-4 televisiesignalen en brengt deze zonder kwaliteitsverlies via een HDMI-aansluiting over naar een plasma- of LCD-televisie die is voorbereid op HDTV. Deze televisietoestellen zijn voorzien van een HD-ready logo.

De samenwerking van Samsung, Essent Kabelcom en Casema onderstreept het vertrouwen dat de bedrijven hebben in HDTV. De partners zijn ervan overtuigd dat HDTV in Nederland in 2006 een grote vlucht zal nemen. Ook andere kabelbedrijven, zoals Multikabel en Caiway, zijn dat van  mening. Het WK voetbal 2006 dat op 9 juni start, zal de opkomst sterk stimuleren.

"Wij verwachten dat vele sportliefhebbers het Nederlands elftal op het WK in Duitsland in de allerbeste kwaliteit op hun plasma- of LCD-televisie willen zien schitteren", zegt Frans Hulshof, Vice President van Samsung Electronics Benelux. "Samen met Essent en Casema maken wij ons daar sterk voor." 

Algemeen directeur van Essent Kabelcom, Bernard Dijkhuizen: "Op dit moment bevinden wij ons in Nederland met ruim meer dan 100.000 TV Home-abonnees in de kopgroep als het gaat om digitale televisie. Het feit dat wij dat kunnen, heeft alles te maken met ons hoogwaardige kabelnetwerk. Via die kabelinfrastructuur verwacht ik dat eind 2008 de helft van onze televisieabonnees digitaal kijkt. Naast goede content hebben wij partners nodig die kwalitatief en kwantitatief uitstekend uit de voeten kunnen met de consumentenelektronica die daarvoor nodig is. Samsung is voor ons die partner."

Casema`s Sytse Zuidema, VP Strategie en Ontwikkeling, beschouwt HDTV als een zeer belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van Casema`s productenaanbod: "Met de lancering van High Definition Digitale-TV in het tweede kwartaal van 2006 bevestigt Casema haar leidende positie als aanbieder van digitale TV. Casema levert nu al alle zenders van het standaardpakket gratis mee in digitale kwaliteit (Standaard Definition). HDTV levert een nog betere beeld- en geluidskwaliteit waardoor onze abonnees het maximale kunnen halen uit hun platte televisieschermen en zo hun eigen thuisbioscoop kunnen creëren."

MERK

EDITORS' CHOICE