NIEUWSB&W

Volvo iPod Adapter


Redactie HiFi.nl | 17 december 2005 | B&W

(ingezonden mededeling)

Beesd, 16 december 2005 – Fervente iPod gebruikers kunnen vanaf nu veilig en comfortabel gebruik maken van hun complete muziekcollectie in een groot aantal Volvo’s. Samen met Apple heeft Volvo een speciale adapter ontwikkeld voor de S60, V70, XC70 en S80.

• Muziekcollectie nu beschikbaar via Volvo audiosysteem
• Bediening via audiosysteem en op het stuurwiel
• iPod-batterij wordt automatisch geladen

Apple’s iPod is de absolute nummer één op de markt van digital music players en biedt de gebruikers de mogelijkheid hun gehele muziekcollectie onderweg mee te nemen. Vanaf nu kan men de muziek via de sublieme Volvo audioinstallatie beluisteren. Via de iPod Adapter is de iPod zeer eenvoudig aan te sluiten. Het “Volvo for life” logo verschijnt op het display van de iPod, die vervolgens fungeert als een integraal onderdeel van de Volvo audioinstallatie, net zoals bijvoorbeeld een CD-speler of wisselaar. Dat betekent dat ook de bedieningselementen op het stuurwiel kunnen worden gebruikt om de iPod te bedienen. Wel zo veilig en comfortabel!


Veilige oplossing

Maar er is nog meer. Het gekozen nummer op de iPod kan simpelweg worden afgelezen van het display in de middenconsole. Een handige toevoeging is het automatisch laden van de batterij van de iPod zodra de adapter is aangesloten. Kortom: de Volvo iPod Adapter is een veilige oplossing, want het gebruik ervan verkleint de kans dat de bestuurder zijn ogen van de weg haalt om zijn iPod te bedienen. Typisch Volvo dus.

De Volvo iPod Adapter is met onmiddellijke ingang leverbaar via de officiële Volvo-dealer voor de S80 (vanaf 1999) en S60, V70 en XC70 (vanaf 2001) vanaf 195 euro inclusief montage door de Volvo-dealer.

MERK

EDITORS' CHOICE