NIEUWSB&W

BIS koopt Westland AV Group


Redactie HiFi.nl | 19 december 2005 | B&W

(ingezonden mededeling)

Ridderkerk, 5 december 2005 – BIS, de grootste voor AV products en AV solutions, heeft de Westland AV group uit Delft overgenomen. De Westland AV Group, die bestaat uit 3 bedrijven én waarvan Westland AV de voornaamste bijdrage levert, zal als BIS vestiging in Delft binnen BIS integreren. BIS maakt vandaag bekend dat de officiële overname eind november is getekend. Door de overname is BIS niet alleen de grootste voor AV products en AV solutions, maar ook op het gebied van evenementen verhuur.

Evenementenverhuur
Teus Dekker, Directeur Eigenaar van de internationale BIS groep, geeft een verklaring waarom hij de Westland AV group heeft gekocht: “Westland is een autoriteit op het gebied van evenementen verhuur. Zij kunnen ieder evenement voorzien van de juiste apparatuur, kennis en kunde. Het hele traject wordt tot in de puntjes voor de klant verzorgd; van het kleinste evenement tot de grootste congressen met duizenden bezoekers. BIS heeft met de aankoop van Westland een grote stap gezet om de evenementen verhuur, die nog niet zo’n sterke schakel binnen BIS was, te versterken. Wij hadden deze expertise zelf ook wel in huis, maar door de groei van onze activiteiten, zaten wij met een behoorlijk capaciteitstekort. Dit tekort hebben wij met de overname van de Westland AV group opgelost. Tegelijkertijd hebben we voldoende apparatuur en kennis in huis gehaald om onze verhuuractiviteiten verder uit te breiden.”

Concurrentiepositie
De overname verstevigt de concurrentiepositie van BIS en voert de druk op de naaste concurrenten verder op. BIS is nu niet alleen marktleider op het gebied van AV products en AV solutions, ook met betrekking tot evenementen verhuur is BIS een toonaangevende speler geworden. Bijkomend aspect is dat BIS nu centraal in de Randstad een vestiging heeft waarmee de organisatie zijn BIS Rent divisie steviger kan positioneren.


Overige strategische redenen
De overname van Westland past ook goed binnen de strategische ambities van BIS om rondom de grootste steden in de Randstad en het zuiden van Nederland goed vertegenwoordigd te zijn, nl. Amsterdam, Rotterdam, den Haag en Eindhoven. Met vestigingen in Amsterdam, Delft, Ridderkerk en Valkenswaard is deze ambitie gerealiseerd. Daar komt nog bij dat BIS vanwege zijn groei en uitbreiding dringend ruimte moest creëren voor zijn personele en logistieke activiteiten.

Synergie
Door de overname van de Westland AV group verwacht BIS een synergie-effect te creëren waardoor de dienstverlening beter wordt dan die van de twee afzonderlijke bedrijven. De goede relatie met de grootste elektronicaproducenten ter wereld en de uitgebreide service van BIS, aangevuld met de kennis en expertise op evenementengebied van Westland, zorgen ervoor dat BIS in staat is een goede kwaliteit te realiseren voor zowel zijn “koopklanten” als zijn “huurklanten”.


Meer informatie
Voor meer informatie over de overnme door BIS of over de organisatie BIS en zijn producten en diensten kunt u bellen: 0180 – 486 777, e-mailen: info@bis.nl of naar de website surfen: www.bis.nl.

MERK

EDITORS' CHOICE