NIEUWS

SanDisk Sansa MP3 spelers


Redactie HiFi.nl | 02 januari 2006

(ingezonden mededeling)

SanDisk Corporation introduceert de SanDisk Sansa m200 reeks MP3-spelers die gebruikmaken van geïntegreerd flashgeheugen voor de opslag van vele uren digitale muziek. Met de nieuwe spelers breidt SanDisk de lijn van Sansa MP3 spelers flink uit. De nieuwe m200 is een aanvulling op de Sansa e100 spelers met SD geheugenslot.

De nieuwe m200 spelers ondersteunen Microsoft Windows Media Player 10 en beschikken over PlaysForSure ondersteuning voor muziekdownloads en ondersteunende diensten zoals Rhapsody To Go, Napster To Go en Yahoo! Music Unlimited. Begin 2006 zal de m200 in de Benelux leverbaar worden.

Voor directe en goedkope toegang tot miljoenen digitale muziektracks kiezen consumenten steeds vaker voor het downloaden van legale muziek en daarvoor bestemde ondersteunende diensten. De gebruikers downloaden en betalen elk nummer afzonderlijk of ze downloaden een onbeperkte hoeveelheid muziek voor een lage maandelijkse bijdrage. Dit laatste zogenaamde ‘subscription based’ model is vooral op de thuismarkt van SanDisk, de Verenigde Staten erg populair.

Sansa m200

Compact en robuust

“Het beleid van SanDisk is erop gericht om de klant altijd het beste te bieden,” aldus Eric Bone, directeur van retail product marketing bij SanDisk. “Bij de Sansa m200 serie hebben we dit gerealiseerd door ondersteuning te bieden voor muziekdiensten en een geheugencapaciteit tot 4 GB. Wij menen dat deze belangrijke functionaliteit in combinatie met een compact en robuust industrieel ontwerp en een gebruikersvriendelijke interface, de Sansa m200 serie erg aantrekkelijk maakt voor iedereen die van muziek houdt.”

“De nieuwe m200 serie van SanDisk vertegenwoordigt een belangrijke vooruitgang op het gebied van draagbare muziekspelers,” meent Robert Acker, vice-president music services voor RealNetworks. “Doordat deze MP3 spelers gebruik kunnen maken van Rhapsody To Go krijgen de gebruikers de ultieme muziekervaring door de combinatie van de beste opnamekwaliteit en uitgebreide speellijsten, nummers en aanbevelingen van Rhapsody.”

De nieuwe MP3 speler is ontworpen om naadloos aan te sluiten op een grote reeks van populaire muziekformaten zoals MP3 en Windows Media Audio (WMA) in zowel onbeveiligde als beveiligde bestanden (zoals WMA-bestanden die zijn gekocht bij leveranciers van muziek of zijn gedownload van muziek sites).

De Sansa m200 serie is verkrijgbaar in 512-megabyte (MB), 1-, 2- en 4GB; momenteel de hoogst verkrijgbare capaciteit voor flash MP3 spelers. De nieuwe m200 speler kan honderden nummers opslaan en circa 19 uur onafgebroken spelen met een enkele AAA-batterij.

EDITORS' CHOICE