NIEUWSSony

Sony camcorder met surround


Redactie HiFi.nl | 05 januari 2006 | Sony

(ingezonden mededeling)

Sony Nederland introduceert de DCR-SR90E, een compacte HDD-camcorder die een breed functiepakket combineert met hoogwaardige camera-technologie en Dolby Digital 5.1 surround geluid.

Nieuwe HDD-camcorder biedt hoogwaardig beeld en geluid en eenvoudige bewerkingsmogelijkheden
 
• Sony introduceert nieuwe HDD-camcorder die een hoogwaardige opnamekwaliteit combineert met uitgebreide en gebruiksvriendelijke bewerkingsopties
• Geïntegreerde harddisk met indrukwekkende capaciteit van 30GB biedt opnametijd tot 21 uur
• Compacte behuizing, 3 megapixel en Dolby Digital 5.1-kanaals surroundgeluid
• Inclusief "One touch DVD Burn" voor eenvoudige overdracht naar DVD

Hoogwaardige camera-technologie
De Sony DCR-SR90E is voorzien van hoogwaardige en gebruiksvriendelijke Sony-camera-technologie voor een uitstekende beeldkwaliteit en een optimale filmervaring. De beeldkwaliteit van een MPEG2-opname via de 3 megapixel CCD met primaire-kleurenfilter is bijzonder goed, zeker bij gebruik van de maximale bitrate, namelijk 9 Mbps.

De DCR-SR90E is uitgerust met een Carl Zeiss®Vario-Sonnar T*-lens met een 10x optische zoom en 120x digitale zoom en een filterdiameter van 30 mm. De geavanceerde meerlaagse T*-coating van de Carl Zeiss-lens vermindert ongewenste reflecties, schaduwen en schitteringen en zorgt voor een beter contrast. Dit resulteert in verbluffend heldere beelden, een natuurlijke kleurverzadiging en een nauwkeurige weergave van subtiele kleurverschillen.

Realistische geluidsweergave
De DCR-SR90E heeft een geïntegreerde microfoon voor opname in 5.1-kanaals surroundgeluid, zodat een complete DVD wordt geproduceerd die rechtstreeks kan worden afgespeeld op een home-theatresysteem. 5.1-kanaals surroundgeluid is perfect voor gebruik in combinatie met moderne breedbeeldtelevisies en geeft videofilms een professionele indruk.

Schokprotectie
Sony heeft al het mogelijke gedaan om op de harddisk van de camcorder opgeslagen beeldmateriaal te beschermen. Het model heeft schokdempers en interne 3G-sensors die bij een val van de camcorder automatisch de harddisk beschermen door de schrijfkop van het schijfoppervlak te tillen. Als de camcorder tijdens het gebruik een stoot krijgt, waarborgt een buffergeheugen dat de opname gewoon wordt voortgezet totdat de harddisk weer functioneert.

Uitgebreide videobewerkingsopties
De DCR-SR90E biedt de gebruiker creatieve videobewerkingsmogelijkheden. Sluit de camcorder eenvoudigweg aan op een PC en een aantal slimme mogelijkheden zijn voor handen:
One Touch DVD Burn – Met slechts één druk op de knop kan een film vanuit de camcorder direct op DVD worden gebrand.
Easy PC HDD back-up – Op de camcorder vastgelegd beeldmateriaal kan snel en eenvoudig worden gekopieerd naar een PC. De DCR-SR90E wordt bovendien automatisch gesynchroniseerd met de PC voor detectie van de nieuwste gegevens sinds de laatste DVD-brandsessie of backup. 
Authoring – Deze functie is toegevoegd in reactie op de consumentenvraag naar DVD-authoringmogelijkheden. Dankzij deze oplossing behoren ook handmatige bewerking, het toevoegen van titels en handmatig branden van DVD`s tot de mogelijkheden.

Lange opnametijd
De DCR-SR90E heeft een capaciteit van 30GB die garant staat voor een lange opnametijd. Bij opname met 3Mbps kan maar liefst 21 uur aan beeldmateriaal worden vastgelegd, een hogere resolutie van 6Mbps resulteert in een opnametijd van tien uur en bij gebruik van de hoogste kwaliteit, 9Mbps, kan zeven uur worden gefilmd. Een langere opnametijd vraagt ook om een verbeterde toegankelijkheid van de gegevens. Daarom heeft Sony een nieuwe visuele index en een Easy Search-functie ontwikkeld voor eenvoudiger zoeken in gearchiveerd materiaal, inclusief de mogelijkheid om snel te zoeken op datum en tijd.

Verbluffende accu-duur
Voor lange opnametijden van de DCR-SR90E heeft Sony de camcorder zeer energiezuinig gemaakt. Met de meegeleverde batterij kan de camcorder maximaal 110 minuten opnemen en met een optionele batterij kan maar liefst 275 minuten lang worden gefilmd op één enkele batterijlading.

Compactheid
Omdat de harddisk is ingebouwd en de camera een beperkt aantal bewegende onderdelen heeft, is de nieuwste HDD-camcorder van Sony compact en ligt deze prettig in de hand. Sony heeft bovendien gezorgd voor een uitgebalanceerde vormgeving met een kleinere hoogte, wat resulteert in een stabielere greep op de camcorderbehuizing.

Gebruiksvriendelijk onder alle omstandigheden
Het unieke Easy Handycam-menu van Sony biedt met één druk op de knop toegang tot vereenvoudigde bedieningsopties en opname-instellingen. Bij gebruik van dit menu worden meer geavanceerde functies niet weergegeven, waardoor de gebruiker snel kan kiezen uit de basisfuncties. Deze worden in grote, eenvoudig leesbare tekens op het LCD-scherm getoond.

Voor nog eenvoudiger delen van 3 Megapixel foto’s met vrienden en familie is de DCR-SR90E voorzien van PictBridge, de standaard voor rechtstreeks afdrukken naar compatibele PictBridge-fotoprinters zoals de Sony DPP-FP50. 


Prijs en leverbaarheid:
De Sony DCR-SR90E is leverbaar vanaf april en gaat naar verwachting 1199 euro incl. btw. kosten.

 


Optionele accessoires

Sony levert een breed scala aan accessoires voor de meest uiteenlopende gebruikersvereisten en optimalisering van de Handycam-filmervaring. Er is voorzien in alle denkbare behoeften: van lenzen tot microfoons, van lampen tot krachtige batterijen en van statieven tot stijlvolle draagtassen. Nieuwe aanvullingen op het accessoire-assortiment voor camcorders in 2006 zijn o.a.:

De ECM-HW1 draadloze microfoon. Deze microfoon met Bluetooth-technologie is ontworpen voor een helderdere geluidsweergave en kan eenvoudig worden bevestigd aan de kleding van de hoofdpersoon. De microfoon communiceert tot op een afstand van 30 meter met de bijgeleverde ontvanger en werkt als een centermicrofoon voor 5.1-kanaals surroundgeluid.

De ACC-FP71 accessoire-set bevat de hoogwaardige NP-FP71 batterij, de LCS-VAC draagtas en een schouderband.

Sony biedt ook de LCM-HCF, een nieuwe zachte draagtas voor veilig opbergen en meenemen van de DCR-SR90E. Een ander optioneel accessoire is het SPK-HCB Sports Pack. Dit is compatibel met de nieuwe Handycam-modellen en waterdicht tot op 5 m.

EDITORS' CHOICE