Essential Sounds in Benelux


Redactie HiFi.nl | 08 januari 2006 | Essential Sounds

(ingezonden mededeling)

Sinds kort is het Amerikaanse Essential Sound Products vertegenwoordigd in de Benelux. Essential Sound Products is een Amerikaanse producent van powercords en een stekkerblok.

Het is het volledig herwerkte ‘The Essence’ Referentie powercord dat in de VS een grote weerklank heeft gevonden. Multitrade Belgium heeft vervolgens deze kabels aan de tand gevoeld en besloten dat deze producten niet mogen ontbreken op de Benelux-markt. Begin volgend jaar kunnen we ook luidsprekerkabels, interlinks en een digitale kabel verwachten.

De powercords van ontwerper Michael Griffin berusten op een zestal principes die hieronder kort toegelicht worden.

  • Een constructie met een hoge mechanische integriteit: Dit houdt in dat de kabel zo geconstrueerd wordt, dat hij trillingen die voortgebracht worden door de kabel zelf of door andere apparaten zo veel als mogelijk elimineert.
  • Beperkte demping: Er worden geen zachte materialen gebruikt om de kabel op te vullen. De isolatie en het omhulsel worden niet enkel geselecteerd op hun dielectrische eigenschappen, maar ook voor hun mechanische. Ze moeten immers in staat zijn om de vibraties te absorberen.
  • Afscherming: Stroomsnoeren ontvangen niet enkel RFI en EMI storing, maar verzenden ze ook. Daarom dienen powercords heel goed afgeschermd worden.
  • Cryogene behandeling: De kabels worden gekoeld tot -300° Fahrenheit en dan langzaam terug op kamertemperatuur. Deze behandeling bewerkstelligt veranderingen op moleculair niveau, zodat alle stress uit het materiaal wegvloeit.
  • Eigen connectoren en een speciaal afwerkingsprocédé
  • Een gepatenteerde multi-geleider geometrie: Deze geometrie bevat onder andere de demping en de afscherming, maar ook de huiseigen “Essential lay”-geometrie. Dit houdt in dat de geleiders zo gepositioneerd worden dat ze alleen de direct ernaast liggende geleider raken (bovenaan, aan de zijkanten en onderaan). Deze zeer precieze positionering zorgt dat de eigenschappen constant blijven over de gehele lengte van de kabel.

Het gevolg is een kabel die de dynamiek van je set enorm doet stijgen. En dat deze kabels iets speciaals zijn, mag blijken uit het statement van de ontwerper dat niet alleen de kabels moeten inspelen, maar ook de componenten die je eraan hangt. De condensatoren en andere componenten moeten immers wennen aan de gestegen dynamiek die binnenkomt via het lichtnet.

Meer informatie:
www.essentialsound.com

EDITORS' CHOICE