NIEUWSB&W

Wereldprimeur Lexus en Mark Levinson


Rob van Ginneken | 17 januari 2006 | B&W

(door Rob van Ginneken - HiFi.nl)

De officiële onthulling van de compleet nieuwe Lexus LS460 voor Europa vindt pas begin maart plaats tijdens de Autosalon van Genčve. In het Amerikaanse Detroit lichtte het Japanse ‘supermerk’ vast een tipje van de sluier op door de journalisten heel even binnenin de exclusieve limousine te laten kijken. Eén ding is nu al zeker: de nieuwe LS zal niet alleen de aandacht trekken bij de meest veeleisende autorijders, maar krijgt zeker ook een ereplaats in de Carfi.nl hitlijsten.

Klik hier voor een vergrote afbeelding Klik hier voor een vergrote afbeelding

De eerste details die we hebben losgepeuterd, bewijzen dat Lexus keihard terugslaat tegen alle automerken die de afgelopen tijd hoogwaardige audiosystemen in hun vlaggenschapen hebben gelanceerd. Je kon er ook al een beetje op rekenen, want jaren geleden legden Lexus en het top audiomerk Mark Levinson al de basis voor die hele trend.
Zoals het een nog te introduceren auto betaamt, doen alle betrokken Japanners en Amerikanen behoorlijk geheimzinnig over de details, maar een paar opmerkelijk feiten kunnen we nu al geven. Zo is duidelijk dat Lexus en Mark Levinson hun techniek in hoge mate met elkaar hebben verweven om een nog niet eerder vertoond soort kwaliteitsniveau infotainmentsysteem te kunnen creëren. Zo zijn er niet minder dan 19 luidsprekers in het interieur gebouwd. Een uitzonderlijk stil interieur, durven we trouwens te voorspellen. Zodat je in alle rust kunt genieten.
Daarvoor zijn trouwens ook twee uit het plafond klappende beeldschermen (9 inch) voor de beide achterpassagiers beschikbaar. De nieuwe LS460 is helemaal klaar voor film en muziek en geeft die weer in een akelig goede surround kwaliteit, melden welingelichte bronnen in de States.
Om daar optimaal van te kunnen genieten, hebben de achterstoelen een elektrisch mechanisme waarmee je de fauteuils in je favoriete stand kunt zetten. Ook als ligstoel. De bediening ligt voor het grijpen tussen de stoelen.

 

De LS460 kan – plezierig voor lange ritten - naar verluidt tot zes DVD’s of Audio-DVD’s in zijn wisselaar laden. Een echte wereldprimeur is de inbouw van een speciaal ontwikkelde harde schijf in de Lexus. Nog niet eerder vertoond in een seriemodel. Deze hard disk biedt plek voor minstens 4.000 nummers. Of enkele tientallen van je favoriete ‘albums’ in een hoogwaardige kwaliteit natuurlijk. Grotere opslagcapaciteit komt in de toekomst.

Het zal duidelijk zijn dat Carfi.nl deze Japanse highend auto (in alle opzichten!) binnenkort nader onder de loep neemt. Het niveau van verfijning lijkt immers ongekend hoog te worden. Om maar een paar illustratieve details te noemen: alle houtpaneeltjes in de auto komen weloverwogen van dezelfde boom om een zo hoog mogelijke graad van perfectie te bereiken. En de LS460 heeft als eerste een 8-versnellingsautomaat, zodat het rijden nog gelijkmatiger en rustiger verloopt.
Carfi lijkt zojuist weer een stap omhoog te hebben genomen. Binnenkort meer in dit theater!


Klik op onderstaande afbeelding voor de officiële introductietekst (engelstalig)

Klik hier voor een vergrote afbeelding

MERK

EDITORS' CHOICE