NIEUWSB&W

Linn show bij Mijn Hifi


Redactie HiFi.nl | 08 februari 2006 | B&W

(ingezonden mededeling)

Op 16, 17 en 18 februari willen wij u graag kennis laten maken met het recente productengamma van het Schotse merk Linn.

Er zijn in het afgelopen jaar nogal wat veranderingen in Linn’s assortiment doorgevoerd, met als meest opvallende actie het uit productie nemen van de aloude “LK-serie” (apparaten in een uiterst sober 32x32 cm kastje). Nieuwe norm wordt het behuizingsformaat dat Linn al een aantal jaren gebruikt voor o.a.de UNIDISK spelers. Voor veel producten uit die LK-reeks bestond al een nieuw alternatief, maar voor sommige producten is het nog even wachten op de echte opvolger. Dit jaar zal wat dat betreft het nodige nieuws te zien zijn.

Welke Linn nieuwigheden hebben wij recentelijk in huis gekregen?:

  • Linn CLASSIK Movie DI, een zgn. DVD-receiver, welke het oude smalle model met verve vervangt. De CLASSIK Movie profiteert mee van Linn’s CHAKRA versterkertechniek, die het mogelijk maakt om tegen een zeer hoog voedingsrendement en vanaf een compacte print vermogens te leveren waar voorheen een drievoudig formaat voor nodig zou zij geweest.
  • Linn CHAKRA C2200 eindversterker. 2x200 watt stereo eindversterker, desgewenst ook als 3- of 4-kanaals eindversterker verkrijgbaar. De voorganger Linn 2250 was al een van onze favorieten, in zijn klasse waren er maar weinig vbersterkers die een vergelijkbare mate van resolutie, neutraliteit en controle boden. De CHAKRA  C2200 biedt daarbovenop nog eens een forse portie extra power, niet zozeer qua meetbaar vermogen aan 8 of 4 Ohm, maar wel aan extreem lage impedanties en frequenties. Het apparaat kan desgewenst bijna DC leveren, een toon van 0,5 Hz komt er net zo krachtig uit als een toon van 100 Hz. Klankmatig uit zich dit in een veel krachtiger geluid, dat daarmee ook warmer aandoet. (Leuk hè, al die vaktaal).

  • Linn KOMPONENT luidsprekersysteem. Zeer modern vormgegeven luidsprekers in een geheel metalen behuizing. Bedoeld voor een opstelling dicht bij de muur, of om opgehangen te worden. Ideaal voor home-theater toepassingen, daardoor ideaal te combineren met Linn’s CLASSIK Movie. De bijbehorende subwoofer lijkt meer op een kadootje van onze buitenaardse universumgenoten.

Tijdens de aanstaande Linn show gaan wij u demonstreren met Linn’s UNIDISK 1.1 multiplatform silverdisc player en de KISTO AV-preamp i.c.m. de actieve ARTIKULAT topluidsprekers in een surround setup, deCLASSIK Movie DI met het KOMPONENT surroundluidsprekersysteem, en de AKURATE 242 luidsprekers in stereo-opstelling met een reeks CHAKRA eindversterkers.

Showdata en tijden:

KOMPONENT surroundsysteem en AKURATE 242 stereo:

 Donderdag 16 feb. 13:00 – 17:00 uur 19:00 – 21:00 uur
 Vrijdag 17 feb.  13:00 – 17:00 u  
 Zaterdag 18 feb.  13:00 – 16:30 u.  


Volledig aktief ARTIKULAT surroundsysteem:

Donderdag 16 feb.  13:00 – 17:00 uur 19:00 – 21:00 uur
Vrijdag 17 feb. 19:30 – 21:00 uur reserveren

MERK

EDITORS' CHOICE