NIEUWSB&W Range

B&W introduceert CM1


Redactie HiFi.nl | 16 februari 2006 | B&W Range

(ingezonden mededeling)

Hij oogt niet groot, maar zijn prestaties zijn dat wel. De compacte CM1 van Bowers & Wilkins is een luidspreker met kleine dimensies en van een verrassende technische eenvoud.

Door technieken uit de 800-reeks verder te ontwikkelen, is B&W erin geslaagd om dankzij een uitgekiend ontwerp het effect van een grote high-end luidspreker te creŽren. Het resultaat streelt zelfs het meest kritische oor en bewijst dat eenvoud zeer overtuigend kan zijn.

De basis van de B&W-techniek is geen geweld aangedaan in de CM1. Zo is de tweeter voor de hoge frequenties afgeleid van de beproefde B&W Nautilus. Daarin zit meteen de eerste winst. Door de montage van een buis aan de achterzijde van deze tweeter dooft naar achteren afgestraald geluid uit voordat het de zuiverheid kan beÔnvloeden.
De bass driver is vervaardigd van het al evenzeer bewezen Kevlarģ, terwijl de uitstroomopening zodanig is geconstrueerd dat lucht zonder bijgeluiden in en uit de kast kan stromen. De voortdurende ontwikkeling van de toepassing van deze elementen zorgt ervoor dat ongewenste kleuring van het geluid aan de bron wordt voorkomen. Het laatste geheim zit in het verrassend eenvoudige scheidingsfilter, dat uit slechts ťťn component per luidsprekereenheid bestaat. Door het totale concept wordt het oorspronkelijke geluid zo natuurlijk mogelijk weergegeven.


Plaatsing

De CM1 van Bowers & Wilkins komt het best tot zijn recht wanneer hij vrij in de kamer staat, bij voorkeur op de optionele voet. De sublieme kwaliteit gaat echter bepaald niet verloren als wordt gekozen voor een plek langs de muur of op een boekenplank. De bijbehorende speciale schuimdemper compenseert de ongewenste effecten van deze plaatsing.
De houten behuizing van de CM1 is verkrijgbaar in drie kleuren: wengť, rosenut en maple. De behuizing contrasteert fraai met het front, dat met magneten wordt bevestigd en daardoor makkelijk afneembaar is.

 


Prijs en verkrijgbaarheid:
De CM1 is verkrijgbaar bij de gespecialiseerde audiovakhandel.
De prijs bedraagt 399 euro per stuk.
De voet kost per stuk 149 euro

MERK

EDITORS' CHOICE